Terletmeyen Yataklarla Yazın Serin Bir Uyku

Terletmeyen Yataklarla Yazın Serin Bir Uyku

Sağlıklı ve konforlu bir uyku için doğru yatak tercihinde bulunmak oldukça önemli bir kriterdir. Uyku kalitesiyle yaşam kalitesi paraleldir. Kötü bir uyku gün içindeki performansı doğrudan etkileyerek odaklanmayı olumsuz yönde etkiler. İyi ve rahat bir uykuyla uyanılan günler ise daha zinde geçer. İş ve günlük yaşantısı tempolu, yoğun, yorucu olan kişiler yorgunluk sonucu uyku problemleri yaşayabilirler. Aşırı stres, anksiyete, çeşitli fiziksel ve zihinsel rahatsızlıklar da uyku durumunu etkiler. Bu durumların olumsuz etkilerini azaltmada sağlıklı uyku olmazsa olmaz hâle gelir. Enerjinin toplanmasında, dinç hissetmede ve günlük rutinleri yerine getirebilmede uykunun rolü yadsınamaz bir gerçek! Gece uykusu derin olmayanlar, uykusu sık sık bölünenler, uyurken terleme sorunu yaşayanların bu problemleri ortadan kaldırmaları hayat kalitesini oldukça artıracaktır. Tercih edilen yatağın kişiye ve koşullara uygunluğu ise göz ardı edilmemelidir!

Sıcak Havaların Uyku Kalitesine Etkisi

Uykunun kalitesini etkileyen şeylerden biri de mevsim geçişlerinde vücutta meydana gelen değişimlerdir. Mevsim geçişlerindeki hava değişiklikleri adapte oluş sürecinde birtakım olumsuzluklara yol açabilir. Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle oluşan aşırı sıcaklıklar, gece uykusunu doğrudan veya dolaylı etkiler. Yaz mevsiminde vücut sıcaklığı hem havanın sıcak olması hem de nemin yüksek olmasından ideal seviyenin üzerine çıkar. Aşırı sıcaklık hormonların çalışmasını etkileyerek uyku düzeninin bozulmasına sebep olur. Buna ek olarak ter problemi olan genellikle çok fazla terleyen kişiler yazın uykuya dalmada daha da güçlük çekebilirler. Bu durumda uyku bölüneceği için uykudan alınan verim de azalır. Yaz mevsiminde sıklıkla oluşan bu problemler iş başarısını olumsuz etkiler, düşünmeyi ve dikkati toplamayı zorlaştırır. Sıcaklıkların uyku kalitesini olumsuz etkilememesi için alınacak bazı önlemlerle bu durumlar ortadan kaldırılabilir! Yazın sağlıklı ve ferah bir uyku için tercih edilecek yatağın kalitesi bu noktada son derece önemlidir.

Morpho Visco Yataklarla Ferah Uyku Deneyimi

Yatağın kalitesi, hangi malzemelerden üretildiği, kişinin fiziksel özelliklerine uygunluğu gibi kriterler uyku kalitesi üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. Özellikle uykuya dalmanın zorlaştığı yaz mevsiminde yatağın ferah bir uykuya zemin hazırlaması öncelik olmalıdır. Standart yaylı yataklar, rahatsız edici yapılarıyla ideal uyku pozisyonuna imkan vermezler ve terlemeye sebep olurlar. Ayrıca bu tarz yataklarda hava dolaşımı olmaması, aşırı sıcaklarda kişiyi daha da terleterek uykunun bölünmesine yol açabilir. Hava almayan ve aşırı yumuşak olan yataklar yaz mevsimi için uygun değildir! Morpho Sleep’in üstün teknolojiyle üretip ideal uyku için tasarladığı visco yatakları, yaz sıcaklarında serin bir uykuya kapı açar. Morpho visco yatakların en üst segment modeli olan Original Visco serisinde, Coolmax® lisanslı kumaş kullanılır. Bu ultra hafif kumaş 4 kanallı fiber yapısı ve içerisindeki elyafla uyku esnasında üst düzey serinlik sağlar. Visco Cool Jel® katman ise jel parçacıklarıyla serinletici etki oluşturur ve ferah bir uyku deneyimi yaşatır. Morpho Hecuba Visco Hybrid serisinde ise Cellpur® lisanslı visco katman bulunur. Bu katmanda bulunan selüloz parçacıklar nemi hapseder ve ideal ısı dengesini oluşturarak konforlu bir uyku sunar.

Yaz sıcaklarında oluşan uykusuzluğu en aza indirgemek, serin ve ferah bir uyku deneyimi yaşamak için Morpho Sleep Visco yatak modellerini buradan inceleyebilirsiniz!

Bloga dön