1.5 Kişilik Yatak ve Özellikleri

1.5 Kişilik Yatak ve Özellikleri

Fiziksel ve zihinsel performansı doğrudan etkileyen uykunun kalitesi oldukça önemlidir. Sağlıklı bir uyku deneyimi için kullanılan yatağın kişinin boy, kilo gibi fiziksel özelliklerine uygun olması gerekir. Son dönemlerde farklı ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitli yatak boyları ortaya çıkmıştır. Normal tek ve çift kişilik yatakların dışında üretilen 1.5 kişilik yataklar oldukça fazla tercih edilir olmuştur!

Çift kişilik yataklarda, yatak ebatlarına göre king boy, quenn boy, battal boy gibi yatak türleri bulunur. Kişinin boy ve kilosuna uygun özel olarak üretilen yatak modelleri de mevcuttur. Tek kişilik yatakların ebatlarının küçük gelmeye başlaması sonucu ortaya çıkan 1.5 kişilik yataklar uygun yeri olanlar için oldukça kullanışlıdır. Tek kişilik yatağı küçük, çift kişilik yatağı büyük bulanlar için 1.5 kişilik yatak ideal ölçülere sahiptir.

1.5 Kişilik Yatağın Özellikleri

Rahat bir uyku deneyimi için yatağın kalitesi, malzemesi, kumaşı, ebatı büyük önem taşır! Kişinin ihtiyaçlarını karşılayacak ve konforlu uyku sunacak bir yatak tercihinde bulunulması gerekmektedir. Yatak ve karyola/baza tercihinde yatak odasının büyüklüğü esas alınarak sağlık bir uyku ortamı oluşturulmalıdır. Ortalama insan boyu baz alındığında yatakta kol açıklığı mesafesinin, hareket özgürlüğünün rahat olması gerekir. 1.5 kişilik yatak modelleri standart ölçülerin dışında tek kişilik yatağa nazaran daha geniş yatak isteyenlere özeldir. Özellikle çocukluktan ergenliğe geçiş döneminde olanlar, geniş yatak kullanımı tercih edenler 1.5 kişilik yatağa yöneldiği görülmektedir.

1.5 kişilik yatakların ölçüleri tek kişilik yatakların biraz daha geniş ve uzun halidir diyebiliriz. Markadan markaya çeşitlilik göstermekle birlikte bu yataklar genelde 120x200 ya da 140x190 ölçülerine sahiptir. 1.5 kişilik yatağa uygun karyola ya da bazalar üretilmekte olup yatak odasının bu ölçülere göre dizayn edilmesi faydalı olacaktır.

Uykunun en doğal halini yaşamak için dingin bir ambiyans ve kişiye uygun tercih edilmiş yatak gereklidir. %100 doğal malzemelerden üretilen Morpho Sleep Visco yatakların geniş ebat yelpazesiyle kendinize en uygun yatağı tercih edebilirsiniz! Rahat ve kaliteli bir uyku vadeden Morpho Sleep ürünleri üstün teknolojiyle tasarlanarak üretilmiştir. 

Yeni nesil online uyku markası Morpho Sleep’in visco yataklarını ve uyku ürünlerini incelemek için tıklayın!

Bloga dön