2022 Yatak Odası Trendleri

2022 Yatak Odası Trendleri

Her yeni yılda olduğu gibi 2022 yılında da revaçta olan eşyalar mağazalarda yerini aldı! Yeni yılla gelen yenilenme ve değişim arzusu bazı trendlerin değişmesine sebep oldu. Kaliteli bir uykuya ev sahipliği yapacak odanın ambiyansı, düzeni uyku açısından son derece önemlidir. Her bütçeye uygun eşyalar, objeler, çeşitli dekorasyon fikirleriyle yatak odalarına yeni ve farklı bir görünüm getirilebilir. Bu noktada önemli olan yatak odasının trendlere paralel şekilde sağlıklı bir uykuya zemin hazırlamasıdır diyebiliriz! 2021 yılı boyunca en çok aratılan kelimeler, hashtagler esas alındığında minimal tarzdan ziyade daha renkli ve ahşap ağırlıklı eşyaların ön planda olduğu görülmektedir. Birçok tarzın harmanlandığı görünümler de oldukça popüler!

Doğanın Saflığından İlhamla Doğal Bir Yatak Odası!

Son yıllarda iklim değişikliği sonucu doğada meydana gelen olumsuz izler birçok alanda etkisini göstermektedir. Özellikle kullanılan ürünlerin geri dönüştürülebilir olması çevre bilincini esas alması gibi detaylar oldukça önem kazandı. Doğaya katkı sağlayan ürünler tüketicileri cezbederken birçok sektörde daha yaygın şekilde kullanılır hâle geldi. Pandemi etkisi sonucu evlerde daha fazla vakit geçirme durumu bu bakış açısıyla birleşince doğal ürünler son derece öne çıktı!

Yatak odalarında da kendin yap ürünleri, atık malzemelerle yapılan eşyalar çokça aranarak gündemdeki yerini korudu. Göz yormayan, sakin ve huzurlu bir yatak odası oluşturmak isteyenler beyaz, krem, ekru, açık pembe tonlarını tercih edebilir. Yatak odası eşyalarının az ve öz şekilde dizayn edilmesi, ahşap, ceviz gibi malzemelerin kullanılması doğal bir atmosfer yaratmada etkili olacaktır. Uykuyu ve dinginliği çağrıştıran bu tonlar doğal bir uyku için de nokta atışıdır! Daha çok pastel ve nötr renklerin hakim olduğu tamamlayıcı objelerle yatak odasındaki tekdüzeliği kırabilirsiniz.

Mobilya seçiminde avangart tarzdan ziyade daha düz, sade tasarımlar tercih edilebilir. Gardroplarda kullanılan aynalar, küçük yatak odalarını daha büyük ve ferah göstermek için akıllıca bir seçim olacaktır. Doğal ve iyi bir uyku deneyiminde yatağın kişiye uygunluğu, kullanılan nevresim takımlarının pamuklu ve doğal malzemelerden üretilmiş olması çok önemlidir. %100 doğal ürünlerle sağlıklı bir uykuyu misyon edinen Morpho Sleep yatak ve uyku ürünlerine buradan göz atabilirsiniz!

Eklektik ve Botanik Dokunuşlar

Son dönemin tüketim çılgınlığına, aşırı hızlı yaşama eleştiri olarak doğan eklektik anlayışta, elde olan kullanılabilir eşyaları değerlendirerek kullanmak esas! Formu bozulan veya eskiyen bir eşyayı hemen atıp yenisini almak yerine bu eşyaları dönüştürerek kullanmak önem kazandı diyebiliriz. Evin hemen her alanında olduğu gibi yatak odalarında kullanmaya uygun koyu yeşil yapraklı bitkiler hem hava kalitesini artırmada hem de ortama ferahlık katmada etkili olacaktır. Özellikle aloe vera, kılıç çiçeği, ingiliz sarmaşığı, gelin çiçeği gibi bitkiler yatak odalarında bulunması son derece faydalı olan bitkilerdir. Şifalı bir uykuyla güne dinç şekilde başlamada bu ufak detaylar oldukça etkilidir.

Yatak odasının duvarlarında açık renklerin kullanılması duru bir görünüm ve arka plan oluşturur. Böylelikle kullanılacak objeler biraz daha renkli, sıcak tonlarda tercih edilebilir. Eklektik tarzda nostaljik ögeler kullanarak yatak odalarında çarpıcı bir görünüm yakalanabilir. Retro-vintage tarzlarında bir çerçeve, minik bir tablo bu konuda yardımcı olabilir. 2022 yılının eğilimleri yatak odası dekorasyonunda bu şekilde öne çıkmakla birlikte kendi estetik zevklerinizle farklı dokunuşlar da yapabilirsiniz!

Morpho Sleep visko yataklar, ileri yatak teknolojileri ile tasarlanmış ve yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiştir. Bu sebeple uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Morpho Sleep Ortopedik Visco Yatak Modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Bloga dön