Alerjisi Olanlara Hangi Yataklar Daha Uygundur?

Alerjisi Olanlara Hangi Yataklar Daha Uygundur?

Sağlık, hayatın hemen her noktasını doğrudan etkileyen önemli bir etkendir. Günlük hayatın idamesinde sağlıklı olmak rutinleri yerine getirebilmek için ilk şartlardandır. Normal şartlar altında çoğu kişide reaksiyona sebep olmayan bir madde bazı kişilerde reaksiyona sebep olabilir. Alerji olarak adlandırılan bu durum kişinin hayat kalitesini olumsuz yönde etkiler. Alerji durumunda bağışıklık sistemi tepki gösterir bunun sonucunda ise kişinin cildinde, sindirim sisteminde değişiklikler görülebilir. Alerji şiddeti kişiden kişiye değişmekle beraber hayatı tehdit edecek boyutta alerji çeşitleri mevcuttur. Alerjiler genellikle solunum yolu kaynaklıdır. Çeşitli tozlar veya benzeri maddeler sonucu alerjik reaksiyon meydana gelir. Kişide alerji sonucu çok sık hapşırma, gözlerde yaşarma, güç nefes alma, kaşıntı gibi semptomlar görülebilir. Alerjinin çeşidi saptanıp buna uygun bir tedavi yöntemi uygulanması sağlık açısından oldukça önemlidir. Alerjisi olan kişilerin bulunduğu ortama ve tükettiği gıdalara ekstra özen göstermesi gerekir. Bu seçimlerden biri de alerjisi olanların yatak seçimidir. Hayatın ciddi bir süresi yatakta geçtiğinden alerjisi olan kişilerin yatak seçiminde çok daha dikkatli davranmaları gerekir.

Alerji Önleyici Yataklar ve Özellikleri

Akıllı teknolojiyle üretilen ve kaliteli malzemelerden oluşan anti-alerjik yataklar bu konudan muzdarip olanlar için özel olarak üretilmiştir. Alerjisi olanların hava alan yapıya sahip, ferah, terlemeyi önleyici özellikteki yatak çeşitlerine bakması gerekir. Yatak tercihinde yatağın kumaşının kalitesi, hijyenik olup olmadığı gibi sorular mutlaka sorulmalıdır. Kolayca temizlenebilen üzerinde kir tutmayan yataklar alerjisi olan kişiler için oldukça uygundur.

Standart Yaylı Yatakların Alerji Üzerindeki Etkisi

Alerjisi olanların kaçınması gereken yataklar ise standart yaylı yataklardır. Yaylı yataklar hava alan yapıya sahip olmadıkları için kullanıldıkça tozların, bakterilerin yoğunlaşması da muhtemeldir. Alerjisi olan kişiler toz ve bakteri soluduğunda ise alerjik reaksiyon gösterebilirler. Bundan ötürü uykuları bölünebilir ve kaliteli bir uykudan mahrum kalabilirler. Hem alerjik reaksiyon hem de uykusuzluk sağlık açısından olumsuz bir tablo yaratır. Bu yüzden yaylı yataklar alerjisi olanlar için pek de uygun bir seçenek değildir. Alerjik şikayetlerin en aza indirgenmesinde bu noktalara dikkat etmek çok önemlidir.

Lateks ve Doğal Yapıdaki Yataklar

Alerjisi olan kişiler için en uygun yatak çeşitleri lateks ve doğal yapıya sahip olan yataklardır. Lateks yataklar doğal bir malzeme olan kauçuk sütünden üretilir. Tamamıyla doğal malzemelerden üretilen lateks yataklar alerjisi olan kişiler için ideal bir tercihtir. Lateks yataklar delikli yapıları sayesinde güçlü bir hava akımı sağlar, terlemeyi önler. Morpho Sleep lateks yataklar hava alan yapıları ile bakteriye, toza, kötü kokulara karşı oldukça etkilidir. Ayrıca bu yataklarda COOLMAX® yatak kumaşı kullanılır böylece serinletici bir etki oluşur; bu da alerjisi olanlar açısından artıdır. Hareketi sınırlamayan lateks yataklar alerjisi olan kişilerin uykuda rahat bir şekilde hareket etmelerine de yardımcı olur. Alerjik kişilerin yatak temizliğine ve hijyenine de çok dikkat edip periyodik olarak bu bakımları yapmaları gerekir. Ayrıca Morpho Sleep yatakları kolayca temizlenebilir yapıya sahiptirler. Alerjisi olan kişiler sağlıkları için bu detayların her birini dikkatlice gözden geçirerek yatak tercihinde bulunmalıdırlar!

Morpho Sleep Lateks yatak modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Bloga dön