Bağışıklık Sistemi Uyku Kalitesini Nasıl Etkiler?

Bağışıklık Sistemi Uyku Kalitesini Nasıl Etkiler?

İnsan vücudundaki pek çok sistemin, organın ve proteinin birlikte çalışmasını sağlayan bağışıklık sistemi, hayati fonksiyonların yerine getirilebilmesinde büyük rol oynar. Yabancı organizmaların vücuda girmesini engelleyen mikroplar vücuda girdiğinde ise bunların yok edilmesini sağlayan bu sistemin iyi korunması oldukça önem teşkil eder. Vücudun koruma kalkanı da diyebileceğimiz bağışıklığı güçlü tutmak için hayat tarzını sağlıklı bir hale getirmek öncelik olmalıdır. Aşırı sigara kullanımı, probiyotik eksikliği, yetersiz ve kalitesi uyku, anksiyete, sık sık antibiyotik almak bağışıklığın zayıflamasında en önemli faktörler arasında yer alır. Bağışıklık sistemi zayıfladığında ise kişi zararlı mikroplara açık hale geleceğinden sık sık enfeksiyonlara maruz kalabilir. Özellikle sonbahar-kış mevsimi geldiğinde 4-5 kez üst solunum yolu enfeksiyonu yaşamak bağışıklığın zayıf olduğuna bir işarettir. Buna bağlı olarak yaşanan durumlar uykuyu olumsuz manada etkileyerek hayat kalitesinin de düşmesine sebep olur!

Bağışıklık Zayıfsa Uykusuzluk Kaçınılmaz Olabilir!

İyi bir gece uykusuyla güne dinlenmiş ve yenilenmiş bir şekilde başlamak herkesin isteğidir. Bu isteğin gerçekleşebilmesi belirli kriterlerin rutin haline gelebilmesine bağlıdır. Bağışıklık sistemi ve uyku birbirleriyle yakından ilişkili olup her ikisi de sağlık üzerinde oldukça etkilidir. Bağışıklık sistemi zayıfladığında vücut savunmasız kalacağından enfeksiyon hastalıklarıyla savaşmak da güçleşecektir. Vücut, hastalıklara maruz kaldığında uyku problemleri de baş gösterebilir ve uykusuzluk kaçınılmaz olabilir! Beslenme düzeni, hijyen ve uyku kalitesi güçlü bağışıklıkta en büyük faktörler arasında yer alır. Bedensel dinlenme olmadığı taktirde ise bağışıklık sistemi daha da zayıflar. Kaliteli ve yeterli bir uyku bağışıklığın güçlenmesine katkı sağlar ve vücudun daha iyi çalışmasına olanak tanır. Bunlardan ötürü mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlü tutmak ve uyku düzenine dikkat etmek hayati önem taşır.

Güçlü Bağışıklık İçin!

Hayati fonksiyonların yerine getirilmesinde etkili olan bağışıklık sistemini güçlü tutmak için beslenme ve uyku düzeninin sağlıklı olmasına çok dikkat edilmelidir. Sigara içilmemeli, mümkünse hafif de olsa düzenli egzersizler yapılmalıdır. Aşırı kilodan kaçılmalı, stresi minimum düzeyde tutmaya çalışılmalıdır. Hijyen konusunda ise oldukça hassas davranmak gerekir, ellerin sık sık yıkanması faydalı olacaktır. Özellikle turunçgilleri mevsiminde bol bol tüketmek; ıspanak, brokoli gibi A vitamini yönünden zengin sebzelere yönelmek, deniz ürünlerine, probiyotiklere mutfak da yer açmak doğru bir tercih olacaktır. Yapılan bilimsel çalışmalar bağışıklık ve uykunun çift yönlü bir ilişki taşıdığını saptamıştır. Enerjik ve sağlıklı hissetmek, kaliteli bir hayat yaşamak için bağışıklığa ve uykuya üst düzey özen gösterilmelidir!

Bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak sizin elinizde olsa da kaliteli ve sağlıklı bir uyku için kaliteli uyku ürünleri tercih etmeniz size avantaj sağlayacaktır. Bunun için Morpho Sleep'in sunduğu kaliteli uyku ürünlerine  (Visco YatakHybrid YatakLateks YatakVisco Yastıkgöz atmayı unutmayın!

https://www.morphosleep.com/collections

Bloga dön