Bel Ağrısı Olanlar Nasıl Bir Yatak Tercih Etmeli ?

Bel Ağrısı Olanlar Nasıl Bir Yatak Tercih Etmeli ?

Bel ağrısı kronik ya da kısa süreli olarak yetişkin insanların yaklaşık yüzde %80’inde görülmektedir. Bel bölgesi, vücudun desteklenmesinde ve vücut ağırlığının toplanmasında rol oynar. Bel bölgesinde oluşan ağrıların pek çok sebebi olabilir. Omurga kırıklarından kaynaklı yaralanmalar, bel fıtığı, çeşitli enfeksiyon ve tümörler bu sebepler arasındadır. Kemik ve eklem problemleri ve belin aşırı zorlanması da bel ağrısının yaygın sebeplerindendir. Bel ağrısının önemli nedenlerinden biri de yanlış yatak kullanımıdır. Yanlış yatak seçimi, omurganın yanlış pozisyon almasına sebep olacağı için bel bölgesinde ciddi zararlara sebep olabilir. Bel ağrılarını önlemeye ve azaltmaya yardımcı olacak visco yatak & lateks yatak türlerini tercih etmek ise son derece etkili bir yöntemdir!

Bel Ağrısı İçin Tercih Edilecek Yataklar

Bel ağrısı için tercih edilecek yatakların tüm vücudu destekleyen ve vücut ağırlarını eşit bir şekilde dağıtan yataklar olması gerekir. Bel ağrısı zaman zaman kişiyi uykusundan uyandırabilmektedir! Bu ağrılardan muzdarip olanların doğru yatak tercihi yapması sağlık açısından son derece önemlidir. Çünkü yanlış yatak seçimiyle omurga uyku boyunca yanlış pozisyonda kalır, bu durum omurilik sinirlerinin gerilmesine yol açar. Vücut ağırlığı eşit bir şekilde dağılmadığında ise sabaha ağrılarla uyanmak kaçınılmaz olur! Doğru uyku pozisyonu ve doğru yatak seçimiyle bel ağrısını azaltmak mümkündür. Bu bakımdan visco ve lateks yataklar, bel ağrısı için tercih edilmesi tavsiye edilen yatak türleridir. Özellikle visko yatak kullanımında, hastaların bel ağrılarının ciddi bir şekilde azaldığı görülmüştür. Standart yaylı yataklar ise vücut ağırlarını eşit şekilde dağıtamadıkları için bel ağrılarına sebep olabilir. Bu tip yataklar omurgayı zorlayarak bel ve boyun ağrılarının şiddetini artırabilir. Kişinin bu noktada kendine uygun yatak tercih etmesi gerekir!

Visco ve Lateks Yataklar

Bel ağrısı yaşayanların ilk bakmaları gereken yatak visco yataklardır. Visco elastik malzemeden özel olarak üretilen bu yataklar vücudu kavrar, ağırlığı eşit şekilde dağıtır ve gece boyunca konfor sağlar. Visco yataklarda omurga ve bel bölgesi doğru pozisyonu bulacağı için, bel ağrılarına neden olan kas ağrıları önlenir. Visco yataklar vücut ağırlığını eşit bir şekilde dağıttığı için kasların gevşemesi sağlanır. Bel ağrısı yaşayanlar için olması gereken sertlik, visco yataklardaki orta sertliktir. Sert yataklar, bel ağrılarının artmasına sebep olabilir. Sağlıklı omurilik için uykudayken vücudun rahat bir pozisyonda kalması lazımdır. Visco yatak bunu sağlayarak kullanıcıya konfor ve rahatlık vadeder. Lateks yataklar da omurgayı destekleyen, kas ve bel ağrılarının oluşumunu engelleyen yataklardır. Visco yataklar gibi kaliteli ve sağlıklı bir uyku sunan lateks yataklar, doğadan elde edilen kauçuk öz sütünün dondurulması ve kalıplar haline getirilmesi ile üretilir. Kas yapısı üzerinde rahatlatıcı bir etki oluşturan bu yataklar çökme oluşumunu oldukça engeller. Doğal malzemesiyle hijyenik olup ağrıların azalmasında yardımcıdır! Lateks yataklar visco yataklara göre daha deliklidir, terlemeyi önler. Bu da terlemeye bağlı bel ağrılarını ve kas yıpranmalarını engeller, sağlıklı ve konforlu bir uyku deneyimi sağlar.

Fazla kilo da vücuda fazla yük bindirir bu da bel ağrısına neden olabilir. İdeal kiloda kalmak bu açıdan önemlidir. Uyku esnasında terlemek de bel ağrısına sebep olabilir. Standart 1.5 yataklar yapıları gereği terleme yapabilirler bu noktada iyi bir araştırma yapmak gerekir. Morpho Sleep Visco yataklar ise üstün teknolojiyle üretilip sağlıklı uyku için tasarlanmıştır.. Morpho Sleep 1.5 yataklarda, Visco Cool Jel teknolojisi ve COOLMAX® yatak kumaşı kullanıldığı için terleme durumları ve terlemeden kaynaklı bel ağrıları önlenir. Bu yatak kumaşı sayesinde gece boyunca üst düzey serinlik sağlanır ve ısı dengesi oluşur. 5 cm yüksekliğindeki konfor katmanı ise her uyku pozisyonu için uygundur. 4 farklı yatak sertlik derecesine sahip Morpho Visco yataklar değişen ebatlarıyla çeşitlilik sunar. Bel ağrısı şikayetlerinden kurtulmak ve huzurlu bir uyku deneyimi yaşamak için Morpho Sleep visco yataklara aşağıdaki linkten göz atabilirsiniz!

hemen tıklayın!
Bloga dön