Bel ve Boyun Sağlığı için Doğru Yatak Seçimi

Bel ve Boyun Sağlığı için Doğru Yatak Seçimi

Bel ve boyun ağrıları tüm dünyada oldukça yaygın olarak görülmekte ve bu ağrıların birçok sebebi bulunmaktadır. En belirgin sebebi, yanlış yatak seçimidir. Yanlış yatak seçimi, ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Sabahları yataktan kalkarken ağrıyla uyanıyorsanız ya da gece uykudan uyanacak kadar ağrı duyuyorsanız, bu şikayetlerinizi dikkate almalısınız. Kendinize en uygun ortopedik yatağı seçerek bu rahatsızlıkların önüne geçebilirsiniz. Bel ve boyun ağrılarınızı azaltmak için, ağrılarınıza göre en doğru yatak seçimini yapmalısınız. 

Boyun Sağlığı için Yatak Seçimi Nasıl Olmalı? 

Boyun ağrısı; boynun uyku esnasında yanlış pozisyonda kalması ile ortaya çıkar. Yanlış yatak seçimi ile boyun kasları kasılır, rahatlayamaz ve boyun bölgesinde ağrı oluşur. Boyun ağrısı için en çok tavsiye edilen yatak türü, ortopedik visko yataklardır. Visco yataklar, kan dolaşımını rahatlatır ve vücut ağırlığını eşit bir şekilde dağıtır. Böylece tek bir bölge üzerine ağırlık binmemiş olur. Bu da boyun ağrısını önler ve kronik boyun ağrısı şikayeti olan kullanıcıları rahatlatır. Geleneksel yaylı yataklarda ise, vücut ağırlığı tek bir bölge üzerine bindiği için boyun bölgesi rahatlayamaz ve ağrı oluşur.  

Boyun Sağlığınız için Doğru Yatak Seçimi : Morpho Sleep Visco Yatak Modellerini inceleyin! 


Bel Sağlığı için Yatak Seçimi Nasıl Olmalı? 

Bel ağrısı kavramı; bel bölgesindeki ağrıları tanımlamak için kullanılır. Bel ağrısı dönemsel olarak ortaya çıkabildiği gibi, kronik halde de görülebilir. Bel bölgesindeki ağrıların sebebi doğrudan yatak seçimi ile alakalıdır. Yanlış yatak seçimi yapıldığında, omurga doğru pozisyonunu koruyamaz, omurilik sinirleri arasında gerginlik oluşur ve bel etrafındaki kaslar yıpranır. Bu da kronik bel ağrısına sebep olur. Bel sağlığı için tüm vücudu destekleyen yataklar tercih edilmelidir. Omurgalar arasındaki disk dizilimini doğru bir şekilde koruyan visco yataklar, bel ağrısı yaşayan kullanıcıların ilk tercihi olmalıdır.

Vücudu kavrayan ve destekleyen bir yapıya sahip olan visco yataklar, bel ağrılarını gözle görülür şekilde azaltır, kas ve eklem ağrılarına da iyi gelmektedir. Visko yataklar ne yumuşak ne de serttir, orta sertlikte ve ortopediktir. Bel ağrısı yaşayan kullanıcılar için uygun olan sertlik de budur. Sert yataklar, bel ağrısı sorunu yaşayan kişiler için uygun değildir, ağrıların daha çok artmasına sebep olabilir. Geleneksel yaylı yataklar da bel ağrılarının artmasına neden olan yatak türlerindendir. Yaylı yataklar vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtamadıkları için, bel ağrılarının artmasına neden olurlar. 

Bel Sağlığınız için Doğru Yatak Seçimi : Morpho Sleep Visco Yatak Modellerini inceleyin! 

Bloga dön