Çiftler için Çift Kişilik Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalı ?

Çiftler için Çift Kişilik Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalı ?

Çiftler için çift kişilik doğru yatak seçimi kaliteli ve sağlıklı bir uyku için çok önemlidir. Yanlış çift kişilik yatak seçiminde, çiftler beraber uyurken birbirlerinin hareketlerinden etkilenirler. Bu da bir tarafın uykusunun sıklıkla bölünmesine sebep olabilir ve bir arada uyumayı zorlaştırır. Hareket yalıtımı sağlayan çift kişilik yataklarda ise, çiftler birbirlerinin hareketlerinden etkilenmezler ve konforlu bir uyku deneyimi yaşarlar. 

Çiftler İçin Yanlış Yatak Seçimi 

Çiftler için yanlış yatak seçimi, konforsuz bir uyku deneyimine ve çiftlerin sabahları yataktan yorgun olarak kalkmalarına sebep olur. Çiftler yanlış bir yatakta uyuduklarını yataktaki çökme, eğim ve dalgalanmalardan anlayabilirler. Ayrıca birbirlerinin hareketlerini çok hissederler ve sıklıkla uykuları bölünür. Yatak eğer çiftin vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtamazsa, ağırlığa bağlı olarak yatakta titreşimler oluşur ve yatak sürekli sallanır. 

Çiftler için yanlış yatak seçimine örnek olarak geleneksel yaylı yatakları verebiliriz. Bu yataklarda, yay sargıları birbirine bağlı olduğu için, çiftlerin vücut ağırlıkları eşit şekilde dağıtılamaz, yatakta dalgalanmalar ve hatta çökmeler oluşabilir. Bu da uykunun bölünmesine, çiftlerin ertesi gün fiziksel ve psikolojik olarak yorgun uyanmalarına sebep olabilir. Bu durumlar ilişkide sorunların çıkmasına yol açabilir. 

Çiftler İçin Doğru Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

Çiftler için doğru yatak seçimi yapılırken, yatağın malzemesine ve özelliklerine dikkat edilmeli, çiftlerin vücut yapılarına uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Visco, hybrid, lateks ve doğal çift kişilik yataklar, çiftlerin sağlıklı ve konforlu bir uyku deneyimi yaşamaları için önerilen yatak türleridir. 

Visco elastik malzemesi ile üretilen visco yataklar, astronotların vücutlarına binen yük ve basıncı azaltmak için yapılan deneyler sonucunda ortaya çıkmıştır. Akıllı sünger viskonun, vücudu saran bir yapısı vardır. Vücudu saran yapısı sayesinde, çiftlerin uyku esnasında çok fazla hareket etmesi engellenir. Visco yataklar; vücudun şeklini alır, çok yüksek ağırlıklara bile dayanıklılık gösterebilir ve hareket yalıtımı sağlar. Çift kişilik visco yataklarda çiftler uyurken birbirlerinin hareketlerini hissetmezler.

Bağımsız yay teknolojisine sahip çift kişilik Hybrid yataklar da hareket yalıtımı sağlar. Hybrid yataklarda, yay teknolojisinin en üst segmenti olan paket yay kullanılmaktadır. Geleneksel yaylı yataklardan farklı olarak, hybrid yatak yay sisteminde yay sargıları birbirinden bağımsız hareket eder. Bu sayede çiftler birbirlerinin hareketlerinden etkilenmezler, bir kişi hareket ederken diğeri hissetmez. Morpho Sleep Visco Hybrid yataklar çiftler için konforlu ve deliksiz bir uyku deneyimi yaşatır. 

Morpho Pupa ve Hecuba Visco Hybrid Yatak modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Lateks yataklar, tamamen doğal bir malzeme olan lateksten üretilir. Lateks malzemesi, kauçuk ağacının süt özütünden elde edilir. Çift kişilik lateks yatakların en önemli özelliği vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtmaları ve hareket yalıtımı sağlamalarıdır. Bu sebeple, çiftler birbirlerinin hareketlerinden etkilenmezler, yatakta titreşim ve sallanma sorunu oluşmaz. Lateks yataklar, vücut ağırlığından kaynaklı yatak dalgalanmalarını önler. Sadece bir bölgeye ağırlık ve yük binmez. Dengeleyici yapısı sayesinde, çiftlere deliksiz bir uyku sunar.

Tamamen doğal malzemelerden üretilen çift kişilik yataklar da yine çiftlerin vücut ağırlıklarını eşit şekilde dağıtır. Visco ve lateks yataklarda olduğu gibi, doğal yataklar da hareket yalıtımı sağlar. Ayrıca yapıları gereği doğal hava kanallarına sahiptirler. Yatağın sürekli hava almasını sağlayan doğal yataklar, uyurken terleme problemi yaşayan çiftler için mevsimden bağımsız sağlıklı bir yatak alternatifidir.

Çift kişilik yatak seçiminde bir diğer önemli konu, yatağın hava alabilen bir yapıda olmasıdır. Eğer seçilen yatak hava alabilen bir yapıda değilse, çift kişilik yataklarda iki kişi uyumaktan kaynaklı terleme sorunu oluşabilir. Standart, düşük kaliteli visco yataklar terlemeye neden olabilir. ViscoCool Jel® teknolojisinin kullanıldığı Morpho Sleep visco yataklarda terleme sorunu oluşmaz. ViscoCool Jel® teknolojisi maksimum serinlik sağlar. Morpho Sleep visco yataklar, çiftler için ferah ve konforlu bir uyku deneyimi sunar. 

Tüm bunların yanı sıra, çift kişilik yatak seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da yatağın kullanım süresidir. Çift olarak yatak kullanımında yatağın kısa sürede deforme olması daha kolaydır. Bunun için yatağın dayanıklılığına ve uzun süreli kullanım için uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Yatağın kolay temizlenebilir olması da bir diğer önemli konudur. Çünkü çift kişilik yatakların kirlenme olasılığı daha yüksektir. Yatağın kolay temizlenebilir olması yatağın dayanıklılığını arttırır. Visco, lateks ve doğal yataklar kolay temizlenebilir özelliktedir. Aynı zamanda uzun süreli kullanım için de uygun yatak türleridir. 

Morpho Sleep Visco & Visco Hybrid Yatak Modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Bloga dön