Erken Uyanmak İçin Etkili İpuçları

Erken Uyanmak İçin Etkili İpuçları

Sağlıklı bir uyku ve beslenmenin kaliteli hayat üzerinde doğrudan etkisi mevcuttur. Hem iş hem de özel hayatı kaliteli bir şekilde planlamak için iyi bir uyku şarttır. Gün ışığıyla uyanıp çok geç olmadan uyumak sağlık açısından en faydalı olan uyku düzenidir. Araştırmalara göre ise güne erken başlamak hem fiziksel hem psikolojik açıdan insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Erken uyanamayanlar, alarmı defalarca kez erteleyenler için bazı etkili ipuçları bu noktada yardımcı olacaktır!

Biyolojik Saate Sadık Kalın!

Teknolojik, sosyo-kültürel vb. etkilerin ihtiyaçları değiştirmesiyle günlük rutinlerde de birtakım değişiklikler meydana gelmiştir. Bu değişikliklerden biri de biyolojik saatin değişmesidir. 24 saatlik fizyolojik, biyolojik, sosyal davranışlarımız arasındaki uyumu düzenleyen biyolojik saat, temel alışkanlıklardaki değişimlerden doğrudan veya dolaylı şekilde etkilenir. Bilim insanları, bu sistemin bozulmasıyla vücuttaki hormonların, sindirim ve bağışıklık sisteminin olumsuz yönde etkilendiğini belirtiyorlar! Sağlık açısından geceleri aynı saatte uyumak sabahları ise gün doğumuyla erken saatlerde uyanmak son derece yararlıdır. “Doğal zamanlayıcı” olarak da bilinen biyolojik saate sadık kalarak güne daha erken başlayabilirisiniz!

Gece Rutini Oluşturun!

Güne erken başlayarak gün boyu dinç kalabilmek için gece yatmadan evvel yapılacak birkaç rutin insan psikolojisini rahatlatma bakımından etkilidir. Geç saatlerde ağır yiyecekler ve kafeinli içecekler tüketmek uykuya dalmayı zorlaştırır. Bunun yerine daha hafif beslenmek ve bitki çaylarına yönelmek daha doğru olcaktır! Ertesi günün geceden planlanmış olması, giyilecek kıyafetlerin hazırlanması gibi detayları rutine dönüştürmek de sabah erken kalkmayı kolaylaştırır. Hemen uyunmayacak olsa bile yatağa erkenden gelmek, yatakta uyku öncesi egzersiz yapmak veya kitap okumak gibi aktiviteler yapmak da sağlıklı bir uykuya yardımcı olacaktır.

Ilık Bir Duşla Gerginliği Azaltın!

Sabahları erken uyanmak ekstra vakit demektir. Güne yenilenerek zinde başlamak isteyenler ılık bir duş alarak kan akışlarını hızlandırabilirler. Yüzü soğuk suyla yıkamak da kan akışınızı hızlandırır ve sizi güne en iyi biçimde hazırlar. Temizlik hissiyle kahvaltı etmek psikolojik açıdan da olumlu etkiler doğurur!

Güne Bir Bardak Su İçerek Başlayın!

Sabah uyanır uyanmaz içilen bir bardak su tüm vücudu uyararak uyandıracaktır. Bu noktada yatağın yakınında başucu sürahisi bulundurmak hafife alınmayacak etkili bir yöntemdir. Aç karna içilen su kan akışını hızlandırarak bağırsakların çalışmasına da katkı sağlar. Aynı zamanda bu yöntem cilt parlaklığının artmasına ve kilo vermeye de yardımcı olur.

Alarmı Yataktan Uzak Tutun ve Ertelemeyin!

Kendi kendine değil de alarmla uyananlardansanız telefon veya çalar saati yatağın içine koymamanız daha doğru olacaktır. Bu alışkanlık hem beyne zarar verir hem de alarmı ertelemenize sebep olur. Alarmı erteleme alışkanlığı da oldukça yaygındır bu alışkanlıkla tekrar uykuya dalmak kaçınılmaz olabilir! Bu yüzden alarmı yatağın içinden uzak tutmak yataktan kalkmaya yardımcı olacaktır. Böylece nefis bir kahvaltı hazırlamaya ve ekstra zamanınızı dilediğiniz şekilde kullanmaya geçebilirsiniz!

Sizlerde rahat ve kaliteli bir uyku için Morpho Sleep kalitesi ile üretilmiş visco yatak modellerimizi inceleyebilirsiniz!

Bloga dön