Gece Uyurken Terleme Sorunu Yaşayanlar İçin Uygun Yataklar

Gece Uyurken Terleme Sorunu Yaşayanlar İçin Uygun Yataklar

Uyurken terleme problemi; uyku kalitesini düşüren, sağlıklı bir uykuyu engelleyen konulardan biridir. Terleme sorunu, uyku kalitesini düşürmenin haricinde başka hastalıklara da sebep olmaktadır.

Gece uyurken terleme sorunu yaşıyorsanız, bunun pek çok farklı nedeni olabilir; fakat uyuduğunuz yatağın malzemesi, terlemenin en büyük nedenlerinden biridir. Bu sebeple, terlemeye neden olan ve olmayan yatakların özelliklerini bilmek, kendiniz için en doğru yatağı seçmenizi sağlayacaktır. Özellikle yaz ayları için bu konuya dikkat edilmelidir.

Terlemeye Neden Olan Yatakların Özellikleri 

Gece uyurken terleme problemi yaşıyorsanız, uyuduğunuz yatağın malzemeleri sıcaklığı dışarıya aktaramıyor, yani yatağınızda hava dolaşımı olmuyor demektir. Uyurken terlememek için, hava alan yapıda bir yatak tercih etmelisiniz. Sentetik malzemeler değil, doğal malzemeler kullanılarak üretilmiş yataklar en doğru seçim olacaktır. Çünkü sentetik malzemeler yatağın hava almasını engeller.

Geleneksel yaylı yataklar, terlemeye neden olan yatak türlerindendir; çünkü hava dolaşım kanallarına sahip değillerdir. Hava sirkülasyonu olmadığı için, vücut ısısını yatağın dışına veremezler, bu da çok sıcak bir yatakta uyumaya sebep olur. Yumuşak yataklar, sıcaklığı daha çok hapsedecekleri için ısınma ve terleme sorunlarına yol açarlar. 

Terletmeyen Yataklar

  • Lateks Yataklar

  • Kauçuk ağacının özünden elde edilen lateks, son derece doğal bir malzemedir. Lateks yataklar, ferah ve sürekli hava alan bir yapıdadır. Yüzlerce hava kanalına sahip oldukları için konforlu bir uyku sağlarlar. Lateks yatakların, mevsim koşullarından bağımsız, aşırı terleme ve üşüme gibi sorunları ortadan kaldıran bir malzeme yapısı vardır.

    Piyasadaki tüm lateks yataklar doğal malzemeden üretilmemektedir, sentetik lateks yataklar da mevcuttur. Sentetik lateks yataklar, doğal lateks yataklarla karıştırılmamalıdır. Sentetik lateks yataklar, terlemeye neden olabilir. Seçeceğiniz lateks yatağın tamamen doğal lateks malzemesinden üretildiğinden emin olmalısınız.

  • Visco Yataklar

  • Visco elastik malzemesinden üretilen visco yataklar, akıllı yatak teknolojisidir ve günümüzde en çok tercih edilen yatak türleri arasındadır. Visko yatakların pek çok avantajı bulunur. Vücudu tamamen destekledikleri ve vücut şeklini aldıkları için konforlu bir uyku sunarlar ve dayanıklıdırlar. Avantajları haricinde, visco yatakların terleme sorununa yol açtığı bilinmektedir; fakat terleme sorununa yol açan visko yataklar, düşük kalitede olanlardır. Akıllı sünger teknolojisinin geldiği en üst nokta olan Morpho Sleep visco yataklarda ViscoCool Jel® teknolojisi kullanılmaktadır. Bu teknoloji uykuda maksimum serinlik sağlamakta, mevsimden bağımsız olarak terlemeyi önlemektedir.

    Morpho Sleep Visco Yatak Modellerini incelemek için hemen tıklayın.

  • Doğal Yataklar

  • Doğal yataklar ya da diğer bir adıyla organik yataklar, tamamen doğal malzemeler kullanılarak üretilen yataklardır. Bu yatakların içeriğinde at kılı, Hindistan cevizi lifi gibi doğal malzemeler bulunmaktadır. Ve bu malzemeler yapıları gereği doğal hava kanallarına sahip olup, yatağın sürekli hava almasını sağlarlar. Uyurken terleme problemi yaşayan kişiler için mevsimden bağımsız sağlıklı bir yatak alternatifi olan doğal yataklar, aynı zamanda çok uzun süre kullanım için de uygundur. 

    Bloga dön