Kaliteli Uyku İçin En İyi Müzikler

Kaliteli Uyku İçin En İyi Müzikler

Kaliteli uykuyla zihnen ve bedenen daha aktif hâle gelmek mümkündür. Uykudan alınan verimi artırmak için atılacak bazı adımlar bizi gün içersinde daha zinde yapar. Bu adımlardan biri de uyku öncesi alışkanlıkları gözden geçirmektir. Günün yorgunluğunu iyi bir uykuyla taçlandırmak ve sonraki güne dinç bir şekilde uyanmak için bazı tavsiyelere uymakta fayda var! Uyku öncesi dinlenecek bazı müzikler uykuya daha hızlı dalmayı ve kaliteli bir uykuyu beraberinde getirir. Sağlıklı bir uyku sağlıklı bir yaşam demektir. Bu yüzden bu önerilere bakmakta yarar var!

Müziğin Zihin Üzerindeki Etkisi

Uyku hem zihnin hem bedenin dinlenmesinde hayati bir rol oynar. Gün içersinde beyin pek çok uyarıcıya maruz kaldığı için daha fazla yorulur. İnsan zihni uykuda kendini onarır ve yeniler. Yeterli ve kaliteli uykuya erişilemediği zaman bazı sağlık problemleriyle karşılaşmak maalesef kaçınılmazdır. Günlük yaşantının koşturmacasında ve stresinde yorulan zihni dinlendirmek için yapılacak pek çok aktivite vardır. Günümüzde pek çok insan uyku sorunlarıyla mücadele etmektedir. Uyku problemi rutin düzeni doğrudan aksatacağı için bu problemi en aza indirgemek gerekir. Uyku sorununa bir çözüm olarak uzmanlar uyku öncesi dinlenecek bazı müziklerin etkili olduğunu açıklamışlardır. Müzik insan zihni üzerinde stres giderici bir etkiye sahiptir. Aslında bebeklikten itibaren dinletilen ninniler ve ezgiler bunun en somut örneğidir. Buradan yola çıkıldığında bile müziğin zihin üzerindeki etkisini anlayabilmek mümkündür. Stresli ve yoğun bir hayatın içinde anksiyeteyi azaltan müzikler bir ilaç görevi de görür diyebiliriz. Gebe kadınların bebeklerine doğmadan önce klasik müzik dinlettirmeleri, riskli ameliyatlardan önce doktorların hastalarına yine bu tarz müzik dinlettirmeleri de yaşayan örnekler arasındadır. Uyku problemi yaşayanların da uyku öncesi yavaş tempolu müzikler dinlemeleri uyku hormonunu daha fazla aktive eder. Bu yüzden müzik zihin üzerinde yadsınamayacak bir etkiye sahiptir.

İyi Bir Uyku İçin Hangi Tür Müzikler Dinlenmelidir?

Uyku öncesi uygun müzikler dinlemenin uyku üzerindeki etkisi uzmanlarca da onaylanmıştır. Burada önemli olan nokta uykuya geçişi hızlandıracak müzikler dinlemektir. Uyku öncesi her tarzda müzik dinlemek uykuya geçişi hızlandırmaz aksine bazı tarz müzikler uykuyu da kaçırabilir! Bu yüzden müzik seçiminde oldukça dikkatli olmak gerekir. Yavaş tempolu müzikler insan zihnini rahatlatıcı etki yaratır. Nefes alma hızını yavaşlatır ve kişiyi sakinleştirir. Özellikle klasik müzik ve bazı doğa sesleri dinlemek uykuya dalmayı kolaylaştırır. Yağmur sesi hem uyku öncesi hem de konsantrasyon gerektiren bazı egzersizler sırasında sakinleştirici bir etki yaratır. Bu bakımdan doğa sesleri adeta doğal bir uyku ilacı etkisi yaratır. Uyku öncesi sözlü müzikler dinlemek kişiyi farklı ruh hallerine sokabileceğinden bu tarz müzikler yerine enstrümantal müzikler tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Uzmanlar özellikle çello, kontrbas gibi enstrümanların yoğunlukta olduğu müzikleri önerirler. Dinlenilen müziğin temposu bu noktada önemlidir çünkü ritmi yüksek müzikler uykuyu kaçırabilir! Stresi azaltmak, sağlıklı bir bakış açısına sahip olmak ve uykuya geçişi kolaylaştırmak için doğru müzikleri dinlemek ücretsiz bir tedavi imkanı sunar. Uyku probleminden muzdarip olanların bu tavsiyelere kulak vermesinde fayda vardır!

Sizlerde rahat ve kaliteli uyku için Morpho Sleep kalitesi ile üretilmiş visco yatak modellerimizi inceleyebilirsiniz!

Bloga dön