Kesintisiz Uyku İçin Hafif Egzersiz Önerileri

Kesintisiz Uyku İçin Hafif Egzersiz Önerileri

Günümüzde pek çok uyarıcıya maruz kalmak, stresli ve yoğun hayat yaşamak biyolojik dengenin bozulmasına sebep olur. Biyolojik denge bozulduğunda fiziksel ve zihinsel birçok sorunla karşı karşıya kalınabilir. Uykusuzluk sorunu pek çok sebepten kaynaklandığı gibi biyolojik dengenin bozulmasından da kaynaklanabilir. Özellikle yoğun ve yorucu iş saatleri, uzun süre masa başı çalışma, anksiyete gibi faktörler uyku düzenini doğrudan etkiler. Çoğu kişi uyku bölünmelerinden, uykuya geçmede güçlük çekmeden yakınır. Uykuyla ilgili problemlerden en az şekilde etkilenmek için bu problemlerin kaynağı saptanmalı ve bunlara uygun çözümler bulunmalıdır. Kesintisiz bir uyku için beslenme, egzersiz gibi önemli detaylara daha yakından bakılmalı; sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenmelidir. Özellikle hafif de olsa düzenli egzersizler yapmak uyku kalitesini oldukça arttıracaktır. Tüm bunlara ek olarak doğru yatak seçimi yapmak ve olabilecek en iyi visco yatak üreticilerinden yatak temin etmeniz de kaliteli bir uykuya ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.

Rahat Bir Uyku İçin Yapılabilecek Etkili Egzersizler

Hayat kalitemizi arttırmada uykunun yeri yadsınamaz bir gerçektir. Yeterli bir uykuyla hem beden hem de zihin dinlenir ve yenilenir. Sağlıklı bir yaşam için uykuya, beslenmeye ve spora yeterli özen gösterilmelidir. Gün boyu yorulan bedeni ve zihni esnetip gevşetmek için yapılabilecek bazı egzersizler uykunun da kalitesini yukarı çekecektir. Özellikle masa başı işte çalışanlar ya da az hareketli bir yaşama sahip olanlar sırt, bel, omuz ağrılarından muzdarip olabilirler. Uzmanlar, bu bölgelerdeki ağrıları en aza indirgemek için sırt ve bacak kaslarının esnetilmesini önermektedir. Sırt üstü yere uzanarak bacakları açıp germek sırt ve bel bölgesini oldukça rahatlatacaktır. Ayaktayken kolları, bacakları ve karnı sağa sola doğru esnetmek de vücuttaki gerginliği azaltmada etkilidir. Yine hafif egzersizlerden olan yoga, özellikle uykudan önce yapıldığında rahat bir uykuya kapı açar. Bağdaş kurarak oturup zihni yormadan nefes egzersizi yapmak tüm gün biriken stresi atmada oldukça etkilidir. Bu tarz vücudu esnetip gevşeterek ağırlık kullanmadan hafif şekilde yapılabilen egzersizler daha iyi bir uykuya zemin hazırlayacaktır! Ayrıca bu rutine dengeli ve yeterli beslenme düzeni de eklendiğinde daha enerjik ve fit olmak mümkündür.

Gece Ağır Spor Yapmaktan Kaçının!

Uzmanlar spor yaparken zaman dilimini iyi ayarlamak gerektiğinin özellikle altını çiziyorlar! Kesintisiz ve kaliteli uyku için önerilen hafif egzersizlerin dışında geç saatlerde ağır antrenmanlar yapmak pek de makul değildir. Tüm gün yorulan vücut akşam saatlerinde çok ağır antrenmanlara maruz kaldığında gece rahat bir uyku da hayâl olabilir. Her insanın sağlık durumu, biyolojik saati, hayat tarzı farklı olabileceği için spor yapma saati de kişiye özeldir. Fakat vakit sıkıntısından ötürü akşam geç saatlerde çok ağır sporlar yapılması uzmanlarca pek tavsiye edilmez. Sabah yapılan spor, insanın biyolojik ritmine uygun olduğu için daha faydalıdır. Spor illa ki akşam yapılacaksa da nabzı aşırı yükseltmeyen, temposu daha düşük aktivitelere yönelinmelidir. Böylelikle hem günün yorgunluğu atılır ve uykuya geçiş kolaylaşır hem de daha sağlıklı ve fit bir vücuda kavuşulur! Uykusuzluk problemlerinden muzdarip olanların bu noktalara dikkat etmeleri çok önemlidir.

Kaliteli bir uyku ve güne zinde bir başlangıç için Morpho Sleep visco yataklarını incelemenizde fayda var!

Bloga dön