Mevsimlerin değişmesi pek çok şeyde değişiklikler meydana getirmektedir. Değişen sıcaklık, nem oranı gibi etkenler doğayı değiştirdiği gibi insan doğasını da değiştirir. Hava durumunda yaşanan bu değişiklikler, insanları fiziksel ve ruhsal açıdan etkiler. Mevsim geçişlerinde ise vücudun mevsime adapte olabilmesi için atılacak bazı adımlar hayatı kolaylaştıracaktır!
Bedenin ısı farklılıklarına karşı direnç oluşturabilmesi için güçlü bir bağışıklık sistemi gerekir. Kronik hastalığı olan bazı hastalık grubundaki kişiler bu durumlardan daha çok etkilenebilirler. Özellikle sonbahardan kışa geçerken ısının ani şekilde düşmesi bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Sağlıksız bir beslenme rutini, yetersiz ve kalitesiz uyku kış mevsiminde depresyon, anksiyete, aşırı halsizlik gibi durumlara yol açabilir. Beslenme ve uyku düzeninin kalitesi bu açıdan son derece önemlidir.
Soğuk Havaların Vücuda Etkisi
Kış mevsiminde sıcaklıktaki ani dalgalanmalar ve düşüşler insan fizyolojisini doğrudan etkilemektedir. Kasvetli, soğuk havalarda uyanmak, işe gitmek birçok insanı zorlayabilir. Bu durumdan çıkılmadığı taktirde ise psikolojik bozukluklar meydana gelebilir. Depresif bir ruh hali özellikle bu dönemde daha sık görülmektedir. İş hayatında odaklanma problemleri, verimsizlik, enerji düşüklüğü gibi durumlar hayatı sekteye uğratabilir! Bu gibi sebeplerden mevsim geçişlerinde mevsime uygun kıyafetler giyilmesi, sağlıklı beslenme, düzenli bir şekilde uyuyup uyanma büyük önem taşır. Stres, gerginlik, halsizlik gibi faktörleri en aza indirgeyerek daha pozitif uyanmak için hayati ihtiyaçlara daha fazla özen gösterilmelidir!
Zinde Uyanmak İçin: Güçlü Bağışıklık, Kaliteli Uyku!
Karanlık, buz gibi havalarda sıcacık yataklardan uyanıp işe gitmek birçok insanı zorlar. Kış sabahlarında depresif bir ruh haliyle uyanıp kahvaltısız güne başlamak yapılan en büyük hatalardandır. Kışın hem iş hem de özel hayatın sekteye uğramaması için bağışıklığı güçlü tutmak ve yeterli uyumak oldukça önemlidir. Mevsim sebze ve meyvelerinin düzenli tüketilmesi, bol su içilmesi, yatak odasının periyodik olarak temizlenip havalandırılması zinde uyanmaya yardımcı olacaktır! Eğer kaliteli bir visco yatakta uyanmışsanız güne sağlıklı ve doyurucu bir öğünle başlamak da enerji seviyesini oldukça yükseltir. Sabah içilen sıcak bir kahve de insanı daha dinç kılacaktır. Özellikle bu mevsimde gerekli mineral ve vitamin takviyelerinin de yapılması gerekir. Hafif egzersizlerle güne başlamak da vücudun rahatlamasını sağlayacaktır.
Kışın normale göre daha zor uyanmanın sebebi güneş ışığının eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Vücudun akışı biyolojik saate göre işler, gün ışığı eksik olduğunda ise vücut uyanmakta zorlanır. Akşamdan günü planlamak, giyilecek kıyafetleri hazırlamak gibi basit rutinlerle hayatı daha da kolaylaştırmak mümkündür. Melankolik ruh haline bürünmemek için uyku öncesi sevilen rahatlatıcı müzikleri dinlemek, ılık bir duş almak vücuda iyi gelebilir. Günü verimli ve pozitif geçirmek için bu detaylara dikkat edip özen göstermek çok önemlidir. Uyku düzeninin kalitesini yükseltmek için yatak odalarında kullanılabilecek doğal ışıklar, gün ışığını engellemeyen perdeler tercih edilmesi yerinde bir karar olacaktır. Kış mevsimine uygun yorgan-yastık (visco yastık) tercih etmek, doğru yatak tercihinde bulunmak daha rahat bir uykuya zemin hazırlar. Üstün teknolojiyle ve sağlıklı uykuyu referans alan bir anlayışla üretilen Morpho Sleep visco yataklar kış mevsiminde enerjik uyanmanızı sağlayacaktır.
Konforlu bir uyku sunan Morpho yatakları ve uyku ürünlerini incelemek için tıklayın!