Kış Mevsiminde Yorgan/Yastık Tercihi Nasıl Olmalı?

Kış Mevsiminde Yorgan/Yastık Tercihi Nasıl Olmalı?

Mevsimler değişirken doğa kendini yeniler. Bu yenilenme sürecinden insan doğası da etkilenir; fiziksel, zihinsel değişimler görülebilir. Mevsim geçişlerinde yaşanan ısı değişiklikleri insan sağlığını doğrudan ya da dolaylı etkiler. Özellikle sonbahardan kışa geçerken bulaşıcı hastalıkların, solunum yolu hastalıklarının, alerjik hastalıkların vb. artış eğiliminde olduğu görülür.

Güneş ışınlarının azalması ve soğuk hava şartları insanların ruh hâli üzerinde depresif bir hava yaratabilir. Kış mevsimine geçerken bu gibi durumları en aza indirgemek için mevsime hazırlıklı bir şekilde başlamak yararlı olacaktır. Özellikle kullanılan eşyaların, tekstil ürünlerinin mevsime uygun olacak şekilde ayarlanması, detaylı bir kış temizliği yapılması ruh sağlığını da olumlu yönde etkileyecektir! Kışın gecelerin uzun olmasından dolayı yatakta daha çok vakit geçirilir bu sebepten yatak ve uyku ürünlerinin hijyenik olması çok önemlidir. Aksi takdirde hem hastalık riski artar hem de uykusuzluk ortaya çıkabilir. Bu yüzden kışın tercih edilen yorgan ve yastıklar mevsime ve kişiye uygun olmalıdır.

Sıcak Tutan Yorganlar Konfor Sunan Yastıkları!

Havaların soğumasıyla birlikte gece üşümeleri de artar. Sonbahardan kışa geçişte uyku ürünleri değişir. Nevresim takımları, visco yastıklar, yorganlar kışa uygun hâle getirilir. Gece üşümemek için ısı tutma kapasitesi yüksek olan yorganlar tercih edilir. Uykunun bölünmemesi için doğru yorganı tercih etmek bu açıdan son derece önemlidir. Özellikle doğal ürünleri kullanan kişilerin daha çok tercih ettiği kaz tüyü yorganlar oldukça sıcak tutar. Pamuk yorganlar da ince yapıları sayesinde hem terlemenin önüne geçer hem de içerdiği doğal pamukla sıcak tutar. Soğuk iklimde yaşayanların özellikle tercih ettiği yorgan türü ise yün yorgandır. Kalın ve doğal yapısıyla gece üşümelerini engeller ve sıcak tutar. Diğer yorganlara göre biraz daha ağır bir yapısı vardır. Bir diğer yorgan çeşidi olan ipek yorganlar oldukça hafif ve yumuşak bir yapıya sahiptirler. Ayrıca antialerjik özellikte olmaları sayesinde terleme sorununu da azaltırlar. Kışın yorgan tercihinde kişinin ihtiyaçları ve bütçesi göz önüne alınmalıdır.

Yorgan gibi yastığın kalitesi ve uygunluğu da konforlu bir uyku için son derece önemlidir. Sektörde birçok malzemeden üretilen pek çok yastık çeşidi mevcuttur. Mükemmel bir uyku deneyimi için tasarlanan Morpho Sleep visco yastıklar tüm mevsimler için uygundur. Visco yapısıyla hazırlanan bu yastıklar özel hava kanallarına sahiptir. Kışın daha da yaygınlaşan kötü kan dolaşımıyla eller ve ayaklar daha fazla üşüyebilir. Morpho yastık basınca duyarlı oluşuyla baş, boyun bölgesindeki boşluğu destekler. Morpho yastık kılıfı içerisindeki hijyen apresiyle bakteri oluşumunu engeller. Fermuarlı yapısı sayesinde istendiği zaman yıkanabilir bu açıdan da oldukça hijyeniktir. Kışın sıcacık ve rahat bir uyku deneyimi yaşamak için yorgan ve yastık tercihine dikkat etmelisiniz.

Morpho Sleep visco yastığı incelemek için tıklayın!

Bloga dön