Kronik Sırt Hastaları İçin Yatak Seçimi

Kronik Sırt Hastaları İçin Yatak Seçimi

Kaliteli bir yaşam için yeterli ve iyi bir uykunun değeri oldukça önemlidir. İyi bir uyku günün geri kalan kısmında kişiyi zinde tutar, bedensel ve zihinsel işleri de kolaylaştırır. Uyku ekipmanlarının seçimi bu noktada oldukça önemlidir. Çünkü yanlış yatak tercihi sağlık açısından kötü sonuçlar doğurabilir. Bunlara ek olarak kronik sırt hastalığı mevcutsa yatak seçimi daha da önemli hâle gelir. Kronik sırt hastalığına sahip kişiler kendilerine uygun yatağı seçmedikleri takdirde ağrıları artabilir. Bunun sonucunda ise hastalıkları şiddetlenebilir. Sırt hastalığı çekenler bu gibi durumların önüne geçmek için kendilerine en uygun yatağı seçip önlem alarak bilinçlenmelidirler.

Kronik Sırt Hastaları Daha İyi Bir Uyku İçin Neler Yapmalı?

Araştırmalarda kronik sırt hastalığının her beş kişiden birinde görüldüğü saptanmıştır. Kronik sırt hastalıklarının oluşumunda pek çok etken mevcuttur. Sırt hastalığı önemsiz görünen bir incinmeden kaynaklandığı gibi daha ciddi sebeplerden de kaynaklanabilir. Bu durumu ciddiye almak atılacak ilk adımdır. Sırt ağrıları genellikle kötü bir yaşam tarzından kaynaklanır. Masa başı işte çalışmak, uzun süre yanlış pozisyonda oturmak, düzenli spor ve egzersiz yapmamak sırt kaslarının güçsüzleşmesine sebep olur. Bunların dışında çeşitli kazalar sonucu oluşan sırt hastalıkları da mevcuttur. Stres, anksiyete gibi faktörler sırt ağrılarını tetikleyebilir. Sırt ağrıları skolyoz, kifoz gibi omurga eğrilikleri rahatsızlıklarından da kaynaklanabilir. Bunlar kronik sırt hastalarının muzdarip olduğu sorunlardır. Bu sorunları en aza indirgemek için yapılacak bazı hamleler daha kaliteli bir yaşam tarzına da kapı açar. Sırt ağrıları genellikle omurga, kas sistemiyle ilişkilidir. Vücut şekline uygun olmayan yataklar tercih edilmesi sırt ağrılarını daha da arttıracaktır. Bu yüzden sırt hastalığına sahip olanların uyku düzenlerine daha fazla özen göstermeleri gerekir. Daha iyi bir uyku için uyku ekipmanlarını kendilerine en uygun şekliyle seçmeleri sırt hastaları için yerinde bir karar olacaktır.

Sırt Ağrısı Çekeneler İçin Doğru Yatak Hangisidir?

Her insanın kendi vücut özelliklerine göre doğru yatağı tercih etmesi sağlıklı bir uyku için ilk adımdır. Yanlış yatak tercihi sağlıklı bir kişinin bazı ağrılara maruz kalmasına sebep olabilir. Sırt ağrısından muzdarip olan kişilerin ise bu duruma daha çok özen göstermeleri gerekir. Sırt ve omuz bölgesi ağrıları günlük yaşantıyı sekteye uğratabilir. Bunun olmasını engellemek ve sırt ağrılarını azaltmak için doğru yatak tercihi büyük önem teşkil eder. Sırt ağrısı çekenler vücut yapısına uygun yatak tercih etmelidirler. Standart yaylı yataklar yerine visco ve lateks yataklar sırt hastaları için daha uygun yataklardır. Rahat ve kaliteli uyku vaadini esas alan Morpho Sleep akıllı teknolojiyle ürettiği yataklarıyla sırt hastalığı olanlara da pek çok yatak seçeneği sunar. Vücut ağırlığını eşit bir şekilde dağıtarak vücudu saran visco yataklar sırt hastaları için oldukça uygun bir seçenektir. Visco malzemesinden üretilen bu yataklar sayesinde uyku boyunca omurgaya binen yük ve basınç azalır. Böylece vücut rahatlar ve sırt bölgesi dinlenmiş olur. Visco ve lateks yataklar sırt ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olur.

Sırt ağrılarını azaltıp sağlıklı ve kaliteli bir uyku uyumak için Morpho Sleep visco yatak modellerini inceleyebilirsiniz!
Bloga dön