Mevsim Geçişlerinde Uyku Ürünlerinin Bakımı

Mevsim Geçişlerinde Uyku Ürünlerinin Bakımı

Bir mevsimden başka bir mevsime geçerken tıpkı doğanın değiştiği gibi pek çok şeyde de değişiklikler gözlenir. Bu değişiklikler kişiyi fiziksel ve mental bakımdan etkileyebilir. Araştırmalara göre hava durumunun insanlar üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Mevsim geçişlerinde soğuk algınlığı, nezle, grip, alerji gibi rahatsızlıklar yaygın olarak görülür. Bu rahatsızlıkları en aza indirgemek için sağlıklı besinler tüketmek ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak büyük önem taşır. Ayrıca mevsim değişiklikleriyle beraber vücutta da bazı değişiklikler görülebilir. Saç dökülmesi, aşırı kepeklenme bu geçişlerde daha çok görülmeye başlar. Bunun için hem beslenme hem uyku düzenine daha çok özen gösterilmeli gerekiyorsa vitamin takviyeleri alınmalıdır. Kaliteli uyku için uyunacak ortamın her bakımdan hijyenik olması gerekir. Üzerinde uyunan yatağın, yastığın, çarşaf ve yorganların hijyeni özellikle bu dönemlerde çok önemlidir. Sağlıklı günler geçirmenin anahtarı rahat bir uykuda saklıdır!

Uyku Ürünleri Hijyenik Olmalıdır !

Günün yorgunluğunu atmak, gerginliği ve stresi azaltmak için herkes iyi bir uyku uyumak ister. İyi bir uyku için ise gerekli ortamın hazırlanması gerekir. Yatağın, yastığın kişinin fiziksel özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygunluğu bu noktada çok önemlidir. Uyku tekstilinde nevresim takımları, çarşaflar düzenli olarak yıkanmalıdır. Mevsim geçişlerinde saç dökülmesi, cilt kuruması, kepeklenme gibi etkilerin önüne geçmede bunların önemi büyüktür. Uyku esnasında yüz ve ağızla doğrudan temasta olan bu ürünlerin hijyenik olması gerekir. Çarşaf ve nevresimler yine düzenli aralıklarla 40 derecelik programda yıkanabilir. Çarşaflar kolay kuruduğu için kurutma makinesinde çok fazla tutulmaması gerekir. Aksi taktirde kumaş dokusu zarar görebilir. Mevsim geçişlerinde hem bedensel hem ruhsal açıdan iyi hissetmek ve sağlıklı olmak için kaliteli bir uyku şarttır. Bunun için de uyku ürünlerinin kalitesine ve temizliğine dikkat edilmelidir!

Üzerinde uyunan yatağın tercihinde özenli davranılmalıdır. Aksi taktirde kalitesiz, sağlığa zararlı malzemelerden üretilmiş yataklar, bazı ağrılarla uyanmaya sebep olabilir. Bu yüzden yatak tercihinde yatağın malzemesine, kumaşına, hijyenik oluşuna dikkat edilmelidir. Morpho Sleep, doğal visco yatak ve yastıklarıyla rahat ve kaliteli uykuya kapı açar. Açık hücreli yapıya sahip Morpho visco yastık ve  yataklar, diğer yataklara göre bakteri, küf ve mikroplara karşı daha dayanıklıdır. Bu bakımdan da oldukça hijyenik bir yapıya sahiptir. Vücudun şeklini alan visco yataklar vücudun tüm noktalarına basınç uygulayarak sağlıklı bir kan dolaşımı sağlar. Morpho visco yataklarda yatak üretim sektöründe yaygın olarak kullanılan Solvent bazlı kimyasallar kullanılmaz! Ayrıca yatakların dış yüzeyleri kılıf şeklindedir. Bu dış kılıf 30 derece hassas yıkama programında periyodik olarak yıkanabilir. Bu özellik de mevsim geçişlerinde büyük bir yıkama kolaylığı sağlar.

Morpho Sleep visco yatakları incelemek için tıklayın!

Bloga dön