Neden Montessori Yatak?

Neden Montessori Yatak?

Montessori eğitimi; günümüzde sıkça adını duyduğumuz, çocuk gelişiminde kullanılan bir eğitim modelidir. Aileler tarafından tercih edilen bu eğitim modeli, çocuğun kendi kararlarını vermesine yardımcı olur ve sorumluluk alan çocuklar yetiştirmeyi hedefler. Bu eğitim sayesinde, çocuğa kendisinin de birey olduğu öğretilir. Çocuğa her şeyi kendi başına başarması için fırsat veren bu eğitimin en önemli parçası Montessori bebek yatağıdır. Çünkü bu eğitim süresince ev eşyalarının çocuğa uygun olarak düzenlenmesi çok önemlidir. Yani, Montessori eğitiminin doğru ve verimli bir şekilde uygulanması için, Montessori yatak konusunda bilgi sahibi olunmalıdır.

Montessori Yatak Nedir?

Montessori yatak; Montessori eğitimine uygun olarak düzenlenmiş, çocuğun kendi başına kolayca ulaşabileceği yatak çeşitleridir. Çocuğun kolay bir şekilde yatağa girip çıkabilmesi hedeflenir. Montessori yataklar yere yakındır, yer yatağı olarak tasarlanır. Çocuğa hareket özgürlüğü ve bağımsızlık sağlar. Yatağa rahat bir şekilde ulaşan çocuk, kendi başına uyku alışkanlığını daha kolay edinmiş olur.

Montessori Yatağın Faydaları

Çocuk gelişimine katkısı olan Montessori yatağın özellikleri ve faydaları aşağıdaki gibidir;

1)Montessori yataklar tamamen doğal içeriğe sahiptir. Çocuk sağlığı için son derece uygun yataklardır. Bu yatakların içeriğinde pamuk, doğal yün, lateks ve Hindistan cevizi lifi kullanılır. Doğal yapıları sayesinde bakteri, küf, mantar gibi oluşumları engelleyen Montessori yataklar; çocuklar için sağlıklı bir alan ve uyku ortamı yaratır.

2)Montessori yataklar, kolay temizlenir. Böylece, çocuk sağlığını tehdit eden kir ve kötü kokunun önüne geçilmiş olur.

3)Montessori yatakların sahip olduğu hava gözenekleri sayesinde, mevsimden bağımsız olarak çocukların aşırı terlemesi ya da üşümesi engellenir.

4)Montessori yataklar, çocukların kendi sorumluluğunu almaları için uygun bir ortam sağlar. Çocuk yatağını nasıl toplayacağını öğrenir. Temizlik ve düzen alışkanlığı kazanır. Kendi başına öğrenen çocuğun sorumluluk duygusu da gelişmiş olur.

5)Çocuğun bir birey olmasına yardımcı olan Montessori yataklar, çocuğun sahip olduğu potansiyeli de ortaya çıkarır. Çocukların her şeye muhtaç olduğunu düşünmek yanlıştır. Sorumluluk verilmeyen çocuk, ebeveyne bağımlı olur. Montessori eğitimi alan çocuk ise, zaman içerisinde kendinden başka kimseye ihtiyaç duymaz.

6)Montessori yataklar aynı zamanda çocuklar için bir oyun alanıdır. Çocukların hayal gücünü geliştirir. Çocuğun kendine ait bir alanının olması ve bu alanda özgür olması, zihinsel ve fizik gelişimi için çok önemlidir. Kendine ait bir alanı olan çocuk, bu alanı nasıl yöneteceğini öğrenir ve sorumluluk duygusu kazanmış olur. Özgür bırakılmayan, sorumluluk duygusu gelişmemiş bağımlı çocukların ileriki yaşlarda psikolojik sorunlar yaşadıkları görülmektedir.

Montessori eğitimi sayesinde kendi sorumluluğunu alan çocukların kendilerine ve dünyaya olan güvenleri artar. İletişime açık bir hale gelirler. Problem çözme ve öğrenme becerileri artmış olur. Kendilerini daha güçlü ve dayanıklı hissederler. Yani, Montessori eğitimi ve yatakları ile çocuğunuzu iyi bir şekilde hayata hazırlayabilirsiniz.

Morpho Sleep Bebek Yatağı için hemen tıklayın!

Bloga dön