Omurga Sağlığı için Doğru Yatak Seçimi

Omurga Sağlığı için Doğru Yatak Seçimi

Ömrümüzün ortalama 25 yılını uykuda geçirdiğimizi biliyor muydunuz? Sağlıklı bir uyku uyuyabilmek ve yeni güne daha dinç, enerjik başlayabilmek için, omurga sağlığımızı koruyan doğru yatak ve yastık modelini tercih etmemiz çok önemli!

Koronavirüs ile birlikte bilgisayar başında geçirdiğimiz zamanın da arttığı şu günlerde, bel ve boyun ağrıları giderek yaygınlaşıyor. Vücut tipimize uygun olmayan yataklarda uyumak, bu ağrıları şiddetlendiriyor ve zaman içerisinde omurgada kalıcı hasarlara sebep oluyor. Omurgamızın hem gündüz hem de gece uyurken dik şeklinin korunması gerekiyor. Uzmanlara göre, düzgün bir postür için omurganın en çok desteklendiği yatak modelleri, orta sertlikteki ortopedik visco yataklar!

Omurga Sağlığı için Ortopedik Morpho Visko Yataklar

Omurga sağlığı için doğru yatak tercihi, omurganın maksimum desteklendiği ve üzerine minimum basıncın bindiği yataklardır. Sağlıklı bir uyku için, seçtiğimiz yatağın ne çok yumuşak ne de çok sert olmaması gerekiyor. Orta sertlikteki ortopedik visko yatakları tercih edebilirsiniz. Orta sertlikteki visco yataklar vücudu saran yapıları sayesinde omurga ve diskleri zorlamaz. Bel ve sırt ağrısı çekenler için en ideal yataktır.

Morpho Visco Yataklar omurgayı kusursuz bir şekilde destekler ve ağrı oluşumunu engeller. Tüm Morpho Visko Yatak modelleri bedeninizin şekline ve uyku stilinize göre kendini ayarlar ve omurgayı hizalar.

Morpho Sleep Çift Kişilik Ortopedik Visko Yatak Modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Omurga Sağlığı için Yanlış Yatak Seçimi Hasta Ediyor!

Çok yumuşak ya da sert bir yatakta uyumak, omurgayı zorlar, bel ve boyun ağrısına sebep olur. Çünkü yumuşak ya da sert yataklar omurganın doğal eğriliklerini koruyamaz. Bu da omurlar arasındaki disklere aşırı yük bindirir, yani diskleri zorlar ve ağrıya sebep olur. Zaman geçtikçe, omurga ve diskler üzerindeki bu baskı, daha ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir. Örneğin, omurga eğrilikleri artabilir, sinir kökü irritasyonları oluşabilir ya da disk hastalıkları görülebilir.
Bloga dön