Organik Yatak Nedir, Kimler Tercih Etmeli?

Organik Yatak Nedir, Kimler Tercih Etmeli?

Günün yorgunluğunu atabilmek ve yeni güne dinlenmiş uyanabilmek için doğru yatak seçimi çok önemlidir. Yatak seçimi beden sağlığı için hayati bir konudur. Son zamanların en çok tercih edilen yatak çeşitleri arasında organik yataklar bulunmaktadır. Organik yataklar doğal özellikleri ile öne çıkmaktadır. Peki, bir yatağın organik olduğunu nasıl anlayabiliriz? Bunun için organik yatakların sahip olduğu özellikleri bilmek gerekir.

Organik Yatak Nedir?

Organik yatak; içinde pamuk, lateks, yün, Hindistan cevizi lifi ve at kılı gibi tamamen doğal malzemeler barındıran, kimyasal barındırmayan ve sağlık için uygun olan yatak türüdür. Organik yatakların içindeki malzemeler genellikle el işçiliği kullanılarak işlenmektedir. At kılı; yatağa doğal bir havalandırma özelliği kazandırır. Bu sayede, vücut ısısı dengelendiği için mevsimden bağımsız olarak terleme ya da üşüme gibi sorunlar önlenmiş olur. Hindistan cevizi lifi ise yataktaki kötü koku oluşumunu önler, hoş ve ferah bir koku sağlar. Ayrıca dayanıklı bir malzeme olan Hindistan cevizi lifi, ağırlıklara karşı da oldukça dayanıklıdır. Lateks de yine son derece dayanıklı bir malzeme olup vücuda uyguladığı basınç ile vücut ağrılarının azalmasına yardımcı olur.

Organik Yatağı Kimler Tercih Etmeli?

Organik yatağı neden seçmeliyiz, sizler için aşağıda sıraladık;

1)Doğal içeriğe sahip bir yatakta uyumak isteyenler

Tamamen doğal malzemeler kullanılarak üretilmiş organik yataklar, sağlık için en uygun yataklardır. Özellikle yenidoğan bebekler ve çocuklar için tercih edilebilir.

2)Çevreye zarar vermek istemeyenler

Organik yataklar hiçbir kimyasal barındırmaz ve tamamen doğal malzemeler kullanılarak üretilir. Çevre koşulları için uygundur ve çevreye zarar vermez.

3)Ortopedik bir yatak tercih edenler

Organik yataklar, içindeki malzemeler sayesinde tamamen ortopedik özelliktedir. Uyku esnasında vücut için en doğru pozisyonu sağlayan organik yataklar, vücut ağırlığını dengeler ve destekler. Vücut yatağın içine gömülmez ve kasların gevşemesi sağlanır. Böylece, konforlu ve rahat bir uyku sunar.

4)Rahat ve konforlu bir uyku isteyenler

Organik yataklar yatış pozisyonundan bağımsız olarak en ideal rahatlığı ve konforu sağlarlar. Vücut hareketlerini dengeleyen organik yataklar, kan dolaşımını rahatlatır. Bu sayede herhangi bir uyku kesintisi yaşanmaz ve yatakta uyuyan kişi kaliteli uykunun tadını çıkarır.

5)Alerjiden ve kötü kokudan rahatsız olanlar

Doğal malzemeler kullanılarak tasarlanan organik yataklar, hava alan yapıları sayesinde bakteri, küf ve mantar oluşumunu engeller. İçindeki Hindistan cevizi lifi de hoş ve ferah bir koku sağlar. Uzun süreli kullanımlarda bile rahatsız edici bir koku oluşumuna rastlanmaz. Organik yataklar alerjik bünyeler için de son derece uygundur. Antibakteriyel ve hipoalerjenik özellikteki organik yataklar, alerji problemlerini engeller.

6)Uyku esnasında terlemek ya da üşümek istemeyenler

Organik yataklar hava alan yapıları sayesinde doğal bir klima işlevi görür. Vücut sıcaklık dengesini çok iyi bir şekilde ayarlayabilen organik yataklar, her iklime adapte olurlar. Mevsime göre ısıyı dışarı atabilir ya da içinde barındırabilirler. Terleme ve üşüme gibi problemleri engeller, rahat ve kesintisiz bir uyku deneyimi yaşatırlar.

7)Yatak hijyenine önem verenler

Organik yataklar çift taraflı kullanıma uygundur. Böylece yatağınızı sürekli değiştirmeniz gerekmez. Her iki tarafın aynı özellikte olması, kolayca yer değiştirme ve temizlik imkanı sunar.

8)Uzun süreli kullanmak isteyenler

Organik yataklar, el işçiliği ile hazırlanır ve uzun süreli kullanıma uygundur. Kolay kolay deforme olmazlar. Geleneksel yaylı yataklarda karşılaşılan çökme sorunları organik yataklarda görülmez. Çünkü organik yatakların işçiliği çok iyidir ve yüksek kaliteli malzemelerden üretilir.

Hem konforlu bir uyku arıyor, hem de sağlık açısından uygun bir yatak tercih etmek istiyorsanız, aradığınız yatak kesinlikle organik visco yatak!

Morpho Sleep visco yatak modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Bloga dön