Ortopedik Yatak Nasıl Anlaşılır?

Ortopedik Yatak Nasıl Anlaşılır?

Ortopedik yataklar, genellikle bel ve sırt ağrıları yaşayan kişiler için önerilir. Ortopedik yatakta uyuduktan sonra ağrılarda gözle görülür derecede bir iyileşme olduğu bilinmektedir. Piyasada ortopedik yatak başlığı altında pek çok farklı yatak satılmaktadır. Yatağın ortopedik olduğundan emin olmadan satın almamanızı öneririz. Ortopedik yatakların sert olduğuna dair bir inanış vardır; fakat bu doğru bir bilgi değildir. Ortopedik yataklar kişiye özeldir ve herkesin ortopedik yatak tercihi farklıdır. Bunun için ortopedik yatağın özelliklerini bilmenizi ve kendiniz için en uygun ortopedik yatağı tercih etmenizi öneriyoruz.

Ortopedik Yatak Nedir?

Ortopedik yataklar, bel ve omurgaya destek olan, kas ve eklem ağrılarını azaltan yataklara verilen isimdir. Ortopedik yatağın özel yapısı vücut ağrılarını azaltır, kişilerin sağlıklı ve kaliteli bir uyku deneyimi yaşamasını sağlar. Bel ve sırt bölgenizde geçmeyen bir ağrı varsa, ortopedik yatakları tercih edebilirsiniz. Ağrınızın gözle görülür bir şekilde azalacağını göreceksiniz.

Ortopedik Yatak Özellikleri Nelerdir?

Bir yatağın ortopedik olduğunu nasıl anlarız? Ortopedik yatağın özelliklerini aşağıda sizler için sıraladık;

1)Omurgayı doğru hizalar

Ortopedik yataklar omurgada oluşan basıncı azaltır ve omurgayı en doğru pozisyonda hizalar. Omurganın doğru hizalanmadığı durumda, ağrı oluşur ve bu ağrı tüm vücut ağrılarını tetikler. Ortopedik yataklarda yatağın içine gömülmezsiniz ve rahat bir uykunun tadını çıkarırsınız.

2)Vücudu destekler

Ortopedik yataklar tüm vücudu kavrar ve destekler, yatağın içine gömülmeyi engeller. Böylece yatakta rahatça hareket edebilir, her uyku pozisyonunda kesintisiz ve konforlu bir uyku deneyimi yaşarsınız. Örneğin; çok yumuşak yatakların içine gömülürsünüz ve vücudunuz desteklenmez. Böyle yataklar ortopedik özellikteki yataklar değildir.

3)Vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtır

Ortopedik yataklar vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtarak uyku sırasında vücudun bir bölgesine yük binmesini engeller. Eğer ağırlık tek bir yere binerse, o bölgede ağrılar oluşacaktır. Ortopedik yataklar vücut ağırlık dengesini sağlar ve lokal ağrıların oluşmasını önler.

4)Kan dolaşımını rahatlatır

Ortopedik yataklar vücut basıncını azaltır ve uyku esnasında vücudun en doğru pozisyonda kalmasını sağlar. Bu da kan dolaşımınızı rahatlatır. Kan dolaşımı hem vücudun hem de beynin yenilenmesini sağlar. Eğer uyku esnasında kan dolaşımı kesintiye uğrarsa, vücut dinlenemez ve lokal ağrılar oluşur.

Seçtiğiniz yatak saydığımız tüm bu özellikleri içeriyorsa, ortopedik demektir. Yani, ortopedik yataklar beden sağlığı ve rahatlığı için tasarlanan yataklardır. Visco yatak, yattığınızda omurganızın desteklendiğini hissettirecektir. Vücudunuzu en sağlıklı şekilde kavrar, size de sağlıklı ve konforlu uykunun tadını çıkarmak kalır.

Morpho Sleep visco yatak modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Bloga dön