Sabahları Zor Uyananlar ve Uykusuzluk Çekenler için Yatak Seçimi

Sabahları Zor Uyananlar ve Uykusuzluk Çekenler için Yatak Seçimi

Sabahları uyanmakta güçlük çekmek zamanla alışkanlık hâline gelebilir. Bu durum yaşantıyı olumsuz yönde etkileyeceğinden üzerine eğilinmesi gereken bir konudur. Yaşam tarzları bu konuda etkili bir faktör olmakla beraber vaktinde, yeterli uyku uyuyanlar da sabahları zor uyanma problemi yaşayabilirler. Yataktan kalkmak istememe, bitkin ve moralsiz hissetme hayat kalitesini kötü yönde etkileyecektir. Güne güç bela uyanarak başlamak dinlenmemiş bir zihnin ve bedenin habercisi olabilir. Böylelikle enerji düşüklüğü yaşanacağından uyku dengesi de bozulabilir. Uyku temel ihtiyaçlar açısından hayati öneme sahip bir unsur olduğu için sabahları zor uyanmak ve bunun uzun süre devam ederek kalıcılaşması çeşitli sıkıntıları beraberinde getirecektir. Buna engel olup sabahları dinç bir şekilde kalkmayı kolaylaştıracak bazı detaylar bu konuda oldukça işe yarayacaktır.

Uyanmakta Neden Güçlük Çeki̇li̇r ?

Kaliteli ve yeterli uyku uyunsa dahi bazı zamanlar sabahları uyanmakta zorluklar yaşanabilir. Güne keyifsiz bir başlangıcın sebeplerinden biri de bu durumdan kaynaklanır. Uyanmakta güçlük çekmenin pek çok nedeni vardır. Önemli olan bu nedenleri saptayıp bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için bir adım atmaktır. Yataktan kalkmak bir külfet haline dönüştüğünde uyanmak istememek de olağanlaşır. Uyanmakta güçlük çekmek fiziksel ve mental sebeplerden kaynaklanabilir. Depresif ruh hali, aşırı stresli günler geçirmek, anksiyete gibi faktörler bu durumu tetikleyebilir. Aşırı kafein alımı da uykuyu kaçıracağından sabahları uyanmayı zorlaştırabilir. Uyku düzeninin bozuk olması da bu durumu etkiler. Belirli saatlerde uyuyup uyanmamak hem vücudun dengesini bozar hem de geriye dinlenmemiş bir zihin bırakır. Bunların dışında ise uyunacak odanın, yatağın uyku için ideal olması da önem teşkil eder. Ayrıca oda iyi havalanmamışsa ve odanın havası temiz değilse bu da kalitesiz uykuya yol açabilir.

Güne Zi̇nde Uyanmak İçi̇n Neler Yapılmalı ?

Uyku kalitesi hayatımızı birçok bakımdan etkiler. Gündelik yaşantıda işlerin sağlıklı, dinlenmiş bir beden ve zihin ile yapılması olumlu bir gidişata kapı açar. Gün içerisinde gergin, stresli ve kötü anlar yaşanmış olsa dâhi uyumak için yatağa gelindiğinde bu ruh hâlini askıya almak güne zinde uyanmanın ilk adımıdır. Daha kaliteli daha yeterli bir uyku sabahları zor uyanmanın önüne geçecektir. Bunun için önemli olan bir madde de uyuma saatlerini bir periyoda sokmaktır. Ekstrem durumlar dışında her gün farklı saatlerde uyuyup uyanılmamalıdır. Akşam çok geç vakitlerde aşırı yiyecek içecek tüketilmemelidir. Özellikle de kafein oranı yüksek olan içecekler yerine rahatlatıcı bitki çayları tercih edilmelidir. Uyku öncesi kendinize iyi gelecek bazı aktiviteler yaratmanız günün stresini azaltma noktasında size yardımcı olabilir. Kitap okumak, resim yapmak gibi aktiviteler zihne iyi gelecektir. Güne zinde uyanmak için sadece zihni ve bedeni hazırlamak yeterli olmayacaktır. Bunun için yatak odanızın konforlu ve rahat bir uykuya kapı açması da son derece önemlidir. Yatak odası göz yormayan detaylardan oluşmalı odanın ses yalıtımı, ışık geçirgenliği, aydınlatma konumlandırması gibi detaylara dikkat edilmelidir. Aksi taktirde fazla dış uyarıcıya karşı uyumak zorlaşabilir. Üzerinde ortalama 7 saat uyunacak bir yatağın malzemesi, boyutu, esnekliği, üretim teknolojisi son derece önemlidir. Bu yüzden yatak alırken bakılması gereken bazı önemli noktalar mevcuttur.

Kali̇teli̇ Ve Yeterli̇ Bi̇r Uyku İçi̇n Yatak Seçi̇mi̇ Nasil Yapılmalı ?

Sabahları dinlenmiş ve kolay bir şekilde uyanmak için uyuduğumuz yatağın, yastığın kalitesi son derece önemlidir. Yatak alırken yatak odasının büyüklüğüne göre uygun boyutlarda bir yatak tercih edilmelidir. Küçük ve dar yataklar uyku kalitesini olumsuz yönde etkiler. Yatağın boyutu kişinin fiziksel özelliklerine göre seçilmelidir. Yatağın malzemesi vücut yapısını destekler nitelikte olmalıdır. Bu noktada Morpho Sleep tasarladığı yatak ve uyku ürünleriyle sizi deliksiz bir uykuya götürecektir. Uluslararası standarta sahip olan Visco teknolojisi ile üretilen Morpho Sleep yatakları sabahları zor uyanmanın önüne geçmede ve konforlu bir uyku deneyimi sunmada oldukça yardımcıdır. Fiziksel özellikler ve uyunan pozisyona göre doğru yatağı tercih etmek zinde bir şekilde sabaha uyanmayı kolaylaştırır. Visco Cellpur, Visco Cool Jel ve COOLMAX teknolojileriyle üretilen Morpho Sleep yataklarından size uygun olan yatağı kolaylıkla seçebilirsiniz.

Kaliteli bir uyku ve güne zinde bir başlangıç için Morpho Sleep visco yataklarını incelemenizde fayda var!

Bloga dön