Sporcular İçin Yatak Seçimi

Sporcular İçin Yatak Seçimi

Vücudun kendini yenileyebilmesi ve gerekli enerjiyi depolayabilmesi kesintisiz ve rahat bir uykudan geçer. Daha iyi bir uyku deneyimi yaşamak her insan için son derece önemlidir. Her insanın yaşam tarzı, günlük aktiviteleri, sağlık durumu kendine özeldir. Bu yüzden kaliteli bir uyku için yatak seçiminde kişinin fiziksel özellikleri, sağlık durumu gibi pek çok etken göz önünde bulundurulmalıdır. Yatağın malzemesi, kumaşı, kalitesi uykuyu doğrudan etkileyeceğinden kişiye uygun yatak tercihi rahat bir uykuyu beraberinde getirecektir! Hayatının neredeyse tamamı spor olan ve sporu meslek hâline getirenler için ise yatak seçimi daha da büyük önem taşımaktadır.

Konforlu ve Sağlıklı Uyku İçin Visco Yataklar

Profesyonel olarak sporla uğraşanların uyku ve beslenme düzenleri çok büyük önem taşımaktadır. Sporcuların zihinsel ve fiziksel olarak her zaman zinde, enerjik olmaları gerekir. Bunu sağlamak için ise kesintisiz bir uyku şarttır. Günün büyük bir kısmını üzerinde geçirdiğimiz yatak ve yatağın kişiye uygunluğu bu noktalardan oldukça önemlidir.

Sporcuların yatak seçiminde özellikle yatağın malzemesine dikkat etmesi önerilir. Konforlu ve sağlıklı uyku vaadeden visco yataklar bu noktada sporcuların ihtiyaçlarını karşılar niteliktedir. Standart yaylı yatakların aksine visco elastik katmanla üretilen bu yataklar vücudun şeklini alarak kişiye deliksiz bir uyku sunar. Yatak sektöründe yenilikçi uyku ürünleriyle rahat ve kaliteli uyku vaadeden Morpho Sleep’in visco yatakları sporcular için oldukça doğru bir adrestir! Morpho original visco yataklar Coolmax® lisanslı ultra hafif kumaşlardan üretilmiştir böylece uyku esnasındaki terlemeler önlenir. 4 cm yükseklikteki konfor katmanıyla ise her uyku pozisyonu için ideal bir ortam oluşturur. Sporcuların uyku esnasında özellikle kaslarının dinlenmesi ve rahatlaması için sağlıklı bir uykuya ihtiyaçları vardır. Omurgadaki yükü azaltarak basınç noktalarına göre şekil alan visco yataklar sayesinde sağlıklı bir uyku deneyimine kavuşulmuş olur!

Uyku kalitesinden ödün vermek istemeyen sporcular Morpho visco yatakların dört farklı sertlik derecesinden kendilerine en uygun olanını seçebilirler. Ayrıca doğal malzemelerden üretilen temizliği kolay olan bu visco yataklar hijyen ve sağlık açısından da gönül rahatlatır niteliktedir. Sporcuların zinde bir şekilde uyanmaları için visco yataklar tercih etmeleri yerinde bir karar olacaktır!

Yüksek hava geçirgenlik özelliğine sahip, vücudu en sağlıklı şekilde kavrayan ortopedik yataklarıyla kaliteli bir uyku isteyen herkes için üretilen Morpho Sleep uyku ürünlerini bu linkte bulabilirsiniz: 

https://www.morphosleep.com/collections

Bloga dön