Uykuya Geçişi Kolaylaştıran Yiyecekler ve İçecekler

Uykuya Geçişi Kolaylaştıran Yiyecekler ve İçecekler

Günümüzde uyku problemlerinin başlıca sebepleri arasında yer alan sağlıksız besin tüketimi birçok hastalığa da davetiye çıkarır. Günlük içerisinde tüketilen besinlerin uyku kalitesi üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Vücudun besinlere karşı verdiği reaksiyon fizyolojik bakımdan kişiyi etkiler. Kaliteli bir yaşam tarzına sahip olmak ve bunu sürdürebilmek için tüketilen yiyecek ve içeceklerin doğal ve sağlıklı olmasına dikkat edilmelidir. Günlük hayatın koşturmacasında buna her zaman dikkat etmek zor olsa da iyi bir yaşam için bunları uygulamak gerekir. Uykuya dalmakta güçlük çekenlerin, uykusu sıklıkla bölünenlerin tüketeceği bazı yiyecekler uykuya geçişi kolaylaştıracaktır! Uyku kalitesini olumlu manada etkileyen, sağlıklı içeriklere sahip besinleri tüketerek daha konforlu ve rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz!

Uykudan Evvel Ilık Süt İçin!

Günün yorgunluğu atmak için iyi bir uyku olmazsa olmazdır. Gece uykudan evvel ılık süt içmek uykuya geçişi kolaylaştırır. Sütün içerisinde bulunan triptofan, pek çok fonksiyonu etkileyen temel amino asitlerdendir. Triptofanın ürettiği moleküllerden ve salgıladığı hormonlardan uyku döngüsü olumlu manada etkilenir. Biyolojik saati düzenleyen melatonin uykuya dalmaya yardımcı olur. İyi bir gece uykusu için ılık bir bardak süt oldukça yarar sağlayacaktır!

Muz veya Kivi Tüketin!

Potasyum yönünden zengin olan muz, melatonin hormonu da sağlayarak rahat bir uykuya zemin hazırlar. Yorucu bir günün ardından yatmadan küçük bir muz tüketmek kasları gevşeterek gerginliğin atılmasında yardımcı olacaktır. Uyku kalitesini yukarı çeken bir başka meyve de kividir. Yüksek serotonin içeren kivi, hem günlük vitamin ihtiyacını karşılar hem de uykuya geçişi hızlandırır. Yapılan araştırmalarda kivi tüketiminin uyku sağlığını artırdığı saptanmıştır. Araştırmada kivi tüketen kişilerin uykudan aldıkları verimin daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Uykudan evvel muz veya kivi tüketerek daha konforlu bir uykuya erişmek mümkün!

Karbonhidratı Proteinle Dengeleyin!

Gün içinde ve özellikle akşamları ağır ve karbonhidrat yönünden zengin olan yiyecekler tüketmek tekrar acıkmaya sebep olur. Akşam yemeğinde sadece makarna, pilav, fast-food tarzı yiyecekler tüketildiğinde hazım zorlaşır, uykuya geçiş sekteye uğrar. Ayrıca bu besinler insülin direncinde oynamaya sebep olacağı için gece uykusunun bölünmesine de yol açabilir. Karbonhidratı proteinle birlikte tüketerek daha dengeli bir tabak hazırlamak daha sağlıklı bir tercih olacaktır!

Yoğurt veya Ayran Tüketin!

Toplumda uyku getiren besinlerin başında gelen yoğurt/ayran kişinin gevşeyerek rahatlamasına yardımcı olur. Yoğurtta bulunan laktik asit sinirlerin gevşemesinde oldukça etkilidir. Vücut direncini yükselten ve bağışıklık siteminin işlevlerini yerine getirmesinde rol oynayan laktik asit yoğurtta fazlaca bulunur. Akşamları yemeğin yanında içecek tercihinde asitli ve gazlı içecekler yerine ayran tüketmek iyi bir uyku zemin hazırlayacaktır! Uykudan evvel küçük bir kasede yoğurt tüketerek sağlıklı bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

Doğal ve kaliteli malzemelerden üretilen visco yataklar ile kendinizi kaliteli uykuyla ödüllendirmek için Morpho Sleep uyku ürünlerini buradan inceleyebilirsiniz!

Bloga dön