Visko Yatak mı Lateks Yatak mı?

Visko Yatak mı Lateks Yatak mı?

Visco ve latex yataklar, sağlıklı ve kaliteli bir uyku için en çok tercih edilen yatak çeşitleridir. Visko ve lateks yataklar arasındaki farkları bilmek, yatak seçimi yaparken oldukça önemlidir.

Visco Yatak ve Lateks Yatak Arasındaki Farklar Nelerdir?

Üretim aşamaları, malzemeleri, yapısal ve teknik özellikleri açısından farklılık gösterirler.

Lateks yataklar, tamamen doğal bir malzeme olan kauçuk sütünün sünger formuna dönüştürülmesi ile üretilir. Tamamen doğal lateks yataklar alerji problemleri olan kişiler için doğru bir tercih olacaktır. Piyasada sentetik olanları da mevcuttur. Visko yataklar ise, vücudu tam olarak destekleyen ve kavrayan özel visco elastik malzemesi ve destekleyici dolgu malzemelerinden üretilir. Kullanılan visco malzemesinin yoğunluğu önemlidir.

Hem visko hem de lateks yataklar omurgayı destekler, kas ve eklem ağrılarının oluşumunu engellerler. Uyku esnasında insan vücuduna uygulanan basıncı minimuma indirdikleri için kan dolaşımını rahatlatırlar. Ama yine de kaliteli bir visco yatağın basınç ve ağrıları azaltma özelliğinin standart bir lateks yatağa göre daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Lateks yataklar, visko yataklara göre daha deliklidir, bu da hava akımını daha hızlı sağlayacağı için terleme yapmaz. Eğer aşırı terleme sorunu yaşıyorsanız, latex yatakları tercih edebilirsiniz. Standart visko yataklar terleme yapabilirler; fakat bu yüksek kalitedeki visko yataklar için geçerli değildir. Morpho Sleep Visko Yataklarda, akıllı sünger teknolojisinin geldiği en ileri seviye olan Visco Cool Jel teknolojisi ve COOLMAX® yatak kumaşı kullanılır. Serinletici etki sayesinde terleme durumları önlenir.

Her iki yatak da açık hücreli ve hava alan bir yapıya sahiptir; bakteri, mantar, küf gibi oluşumlara sebep olmaz, kötü koku oluşturmaz.

Lateks yataklar, hareket kabiliyetini sınırlamaz ve uykudaki kişinin daha sık dönmesine imkan sağlar. Visko yataklar ise, kişinin uyku pozisyonunu hatırlar, sık dönmelerin önüne geçer ve sık dönmekten rahatsız olanlar için idealdir. Visko yatakların hareket transferini azaltma özelliği sayesinde, eşler birbirlerinin hareketlerinden daha az etkilenirler. Lateks yataklarda, eşlerin hareketleri daha çok hissedilir.
Bloga dön