Visko Yatak Yapımında Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?

Visko Yatak Yapımında Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?

Visco yataklar, kaliteli malzemeleri ve dayanıklı yapıları sayesinde son zamanların en çok tercih edilen yatak türlerinden biri haline gelmiştir. Vücudu destekleyen ve saran bir yapıda olan visco yataklar, sağlıklı ve konforlu bir uyku deneyimi sunar. Her sabah yataktan dinlenmiş bir şekilde kalkarsınız; çünkü visko yataklar ile omurganıza yük binmez. Hareket yalıtım özelliği de olan visco yataklarda çiftler birbirlerinin hareketlerinden etkilenmezler ve yatakta dalgalanmalar oluşmaz. Visco yataklarda zararlı kimyasallar kullanılmaz, sağlık açısından en uygun ve en kaliteli malzemeler kullanılır. 

Visco Yatak Malzemeleri

Visco yataklar, visco elastik malzemesinden üretilen akıllı yataklardır. Visco elastik malzemesi, NASA astronotları için geliştirilmiş özel bir malzemedir. Astronotların uzay yolculuğu esnasında daha konforlu bir yolculuk yapmaları için, eklem ve kas ağrı şikayetlerini yok etmeye yönelik geliştirilmiştir. Sonrasında yataklarda da kullanılmaya başlanmış, soft sünger üzerine özel visco katmanı yerleştirilerek visko yataklar ortaya çıkmıştır. 

Visco yataklarda kullanılan tüm malzemeler, kusursuz bir uyku için özenle geliştirilmiş özel malzemelerdir. Morpho Sleep visco yatakların içeriği şu şekildedir;

  • Kumaş Yüzey

Standart Morpho Sleep visco yatakların kumaş yüzeyi Sanitized® lisanslı özel bir kumaştır. Hijyen teknolojisi kullanılarak güvenli ve sağlıklı bir uyku ortamı oluşturur.

  • Coolmax® Kumaş Yüzey

Coolmax® lisanslı ultra hafif kumaş yüzeyi içeren Morpho Sleep visco yataklar ise, tüm gece boyunca maksimum serinliğe ulaşmanızı sağlar, terlemeyi önler.

  • Özel Destekleyici Sünger

Özel destekleyici sünger, daha fazla yumuşaklık sunmak için visco katmanının altında kullanılır. Soft sünger visco yataklardaki destekleyici malzemedir. Tamamen visco olan bir yatakta uyumak mümkün değildir, o sebeple visco yatakların alt katmanında mutlaka soft sünger kullanılır. 

  • Visco Katman (Visco elastik malzemesi)

Standart Morpho Sleep visco yataklarda 4 cm kalınlığında yüksek duyarlı visco katman vardır. Bu malzeme, vücudunuzla bütünleşerek vücudunuzun şeklini alır, bel ve omuriliğinizi destekler.

  • Visco Cool Jel®

Visco Cool Jel® içeren Morpho Sleep visco yatakların serinletici bir etkisi vardır. Visco Cool Jel® içerisinde bulunan jel parçacıklar, ısı dengesi oluşturur ve konforlu bir uyku deneyimi yaşatır. 

  • Cellpur® Visco

Cellpur® lisansı ile üretilmiş visco katman ise, içerisindeki selüloz parçacıklar sayesinde nemi hapseder. Cellpur® Visco içeren Morpho Sleep visco yataklar, mükemmel bir ısı dengesi oluşturur.

Morpho Sleep Visco Yatak Modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Bloga dön