Yaşa Göre Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yaşa Göre Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Konforlu ve kaliteli bir uyku için doğru yatak seçimi çok önemlidir. Yatak seçimini yaparken, kişinin yaşı da dikkate alınmalıdır. Her yaş grubunun ihtiyaçları farklı olduğu için, önerilen yatak türleri de farklı olabilmektedir. 

 Gençler için Yatak Önerileri 

18-35 yaş arasındaki gençler için doğru yatak seçimi nasıl olmalıdır? Bu yaş dönemi, fiziksel ve zihinsel olarak en çok gelişim gösterilen dönemdir. Gençler, diğer yaş gruplarına göre daha aktiftir. Vücut gün içerisinde çok fazla enerji tüketir ve kaslar daha fazla yorulur. Kasların yenilenmesi için sağlıklı bir uykuya ihtiyaç vardır. 18-35 yaş, yeni bilgiler öğrenmek ve pekiştirmek için de uygun bir yaş dönemi olduğu için, REM uykusunun önemi büyüktür. Bu sebeple, gençler için doğru yatak seçimi, gelişimlerini destekleyecek türdeki yataklardan olmalıdır. Tüm bunları göz önünde bulundurursak, visco ve lateks yataklar bu yaş grubu için en doğru yatak tercihi olacaktır. Visco ve lateks yatakların vücudu destekleyen bir yapısı vardır ve vücut ağırlığı eşit şekilde dağıtılır. Bu özellikleri sebebiyle, kasların rahatlaması sağlanır, REM uyku seviyesinde kesintisiz bir uyku deneyimi yaşanır.   

Orta Yaş için Yatak Önerileri 

35-55 yaş arasındaki orta yaş grubu için doğru yatak seçimi, vücudun ihtiyaç duyduğu rahatlamaya yardımcı olacak yatak türleridir. Orta yaşta, vücut geçmiş yıllara göre daha fazla yıpranmakta, kas ve eklem ağrıları gibi sorunlar daha çok görülmektedir. Vücut ağrılarını ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek yatak türleri olan visco, lateks ve doğal yataklar orta yaş dönemi için tavsiye edilen yatak çeşitleridir. Vücudun uyku esnasında doğal pozisyonunu korumasına imkan tanıyan bu yatak türleri, iskelet sistemini korur, ağrıları ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve vücudu dinlendirir. Visco, lateks ve doğal yataklarda çift olarak uyurken de eşler birbirlerinin hareketinden etkilenmez, yatakta dalgalanmalar oluşmaz. 

İleri Yaştakiler için Yatak Önerileri 

İleri yaş için doğru yatak seçimi, uyku sorunlarına çözüm üretecek ve vücudun dinlenmesine yardımcı olacak türdeki yataklar olmalıdır; çünkü ileri yaşlarda pek çok farklı sebepten dolayı uyku problemleri görülebilir. Uyku problemlerinin sebeplerinden biri, uyku esnasındaki aşırı terleme ya da üşüme sorunudur. Bir diğer sebep ise, vücut ağrılarıdır. Tüm bunlara çözüm olacak yatak türleri yine visco, lateks ve doğal yataklardır. Lateks ve doğal yataklar, doğal malzemeler kullanılarak üretilen yatak çeşitleri olduğu için, hava alan bir yapıları vardır. Bu da mevsimden bağımsız olarak aşırı terleme ve üşümeyi engeller. Visco yataklarda kullanılan ViscoCool Jel® teknolojisi de yine vücut ısısını dengede tutarak terleme ve üşüme sorunlarını yok eder. Visco, lateks ve doğal yataklar, vücudu saran yapıları sayesinde kas ve eklemleri rahatlatır, ağrıları hafifletir, vücudu destekler. Bu üç yatak grubu da uzun süreli kullanıma uygun ve dayanıklı yataklardır. 

Morpho Sleep her yaşa uygun visco yatak modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Bloga dön