Yastık Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yastık Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hayatımızın ortalama üçte biri uykuda geçmektedir. Bu göz önüne alındığında uyunacak odanın ambiyansından yatak, yastık gibi detaylara varana kadar özenli seçimlerde bulunmak önem teşkil eder! Kişinin kilo, boy, sağlık durumu gibi kriterlere uygun şekilde yatak tercihi yapması sağlıklı bir uyku açısından oldukça önemlidir. Doğru yatak tercihi yapılmadığı zaman çeşitli sağlık problemleriyle karşılaşmak, uykusuzluk çekmek kaçınılmaz olur. Uyku ekipmanları arasında en önemli şeylerden biri de şüphesiz ki yastıktır. Kaliteli ve yeterli bir uykuya erişmek için yastık tercihi de yatak tercihi kadar önem taşır!

İyi Bir Uyku Üzerinde Doğru Yastığın Etkisi

Tüm gün yorulan bedenin ve zihnin dinlenmesi için kesintisiz ve kaliteli bir uyku şarttır. Uyku esnasında uyku kalitesini bozmayacak şekilde uyku ürünleri kullanmaya özen gösterilmelidir. Doğru yastığı bulmak için öncelikle yastığın sertliğine karar verilmelidir. Yastık ne çok sert ne çok yumuşak olmalıdır. Yastık sertliğinde ölçü kişiden kişiye değişmekle beraber orta sertlik ideal olarak kabul edilir. Huzurlu bir uyku deneyimi için yastığın kalitesi iyice araştırılmalıdır. Yastığın hangi malzemelerden üretildiğine dikkat edilmelidir. Yastığın dolgu kalitesi, hangi maddeden üretildiği gibi detaylar öğrenilmelidir. Yastığın dolgu malzemesi iyi, kumaşı kötü olabilir. Bu detaya da dikkat edilmelidir aksi takdirde naylon kumaşlı yastıklar terleme sorunu yaratabilir. Bu durumda uyku bölünebilir, cilt tahriş olabilir. Doğru yastık tercihinde hem yastığın dolgu malzemesine hem de kumaş kalitesine bakılması faydalı olacaktır.

Yastık Çeşitleri ve Kişiye Uykun Yastık Seçimi

Gelişen teknolojiyle birlikte yastık üretiminde de çeşitlilikler meydana gelmiştir. Değişen ihtiyaçlar neticesinde yastık seçenekleri de epey çoğalmıştır. Yastıkların dolgu ve kumaş seçenekleri de pek çok çeşit oluşturur. Yumuşak yastıkta uyumayı sevenlerin dikkat etmesi gereken nokta yastığın dolgusunun hangi malzemeden oluştuğudur. Yumuşak yastıkların kaz, pamuk gibi dolgulardan oluşanları daha iyi bir tercih olacaktır. Ayrıca doğal malzemelerden üretilmiş bu tarz yastıklar sağlık açısından da daha iyidir. Dolgusu süngerden oluşan yastıklar uykusu sık sık bölünenler için iyi bir tercih olabilir. Çünkü bu tip yastıklarda yastık başın şekilini alır.

Boyun ağrısı şikayeti olanlar ise boyun destekli yastıkları tercih edebilirler. Bu problemi gidermek amacıyla özel olarak üretilen bu yastıklar ağrıları azaltma noktasında etkilidir. Kişinin ihtiyacına göre tercih yapması bu bakımlardan önemlidir. Elyaf, visco, yün gibi pek çok farklı dolgu malzemelerinden oluşan yastıklarda bu dolguların sağlığa ve kullanıma uygun olup olmadığı önemli bir noktadır. Yastığın kumaş kalitesine de dikkat edilmeli naylon, kalitesiz ve terlemeye yol açan yastıklar tercih edilmemelidir. Yastığın fermuarlı, yıkanabilir özellikte olanları hijyen açısından iyi bir tercih olacaktır. Morpho Sleep uyku ürünlerinden visco yastıklar mükemmel uyku deneyimi için tasarlanmıştır. Sanitized® teknolojisiyle üretilen kumaş yüzeyi terlemeyi önler ve kesintisiz uyku deneyimi yaşatır! İç astar katmanıyla hava kanallarının daha iyi çalışmasını sağlar. Uykuda yaşanan sıcaklık değişimlerini de önler. Morpho visco yastıkların kumaş yüzeyi özel olarak tasarlanmıştır, kolaylıkla çıkarılıp yıkanabilir. Kaliteli ve size uygun yastıklarla iyi bir uyku mümkündür !

Morpho Sleep visco yastık modelini incelemek için linke tıklayın!

https://www.morphosleep.com/products/morpho-visco-yastik

Bloga dön