Yastıksız Uyumak Zararlı mıdır?

Yastıksız Uyumak Zararlı mıdır?

Doğru uyku ürünlerinin tercih edilmesi iyi bir uyku üzerinde doğrudan etkilidir. Bu noktada kişinin fiziksel özelliklerine kişisel tercihlerine uygun ürünler seçmesi oldukça önemlidir. Aksi takdirde kişiye uygun olmayan yatak, yastık, yorgan gibi ürünler uyku kalitesini olumsuz yönde etkiler. Omurga sağlığının zarar görmemesi için bu tercihlerde seçici olmak gerekmektedir! Günün yaklaşık üçte birinin uykuda geçtiği düşünüldüğünde üzerinde uyunan yastığın kalitesinde son derece titiz davranılmalıdır. Her kişinin uyku alışkanlıkları, pozisyonları kendine özgüdür. Kişisel tercihlere göre bazı insanlar yastıksız uyumayı tercih ederler. Bu noktada doğru bilinen yanlışlar mevcuttur ve bunlar yorgun uyanmaya sebep olabilir!

Yastıksız Uyumak Omurga Sağlığını Nasıl Etkiler?

Sağlıklı bir omurga için uyku pozisyonu ve kullanılan uyku ürünleri doğru tercih edilmiş olmalıdır. Duruşu, oturuşu, hareketi doğrudan etkileyen omurganın yanlış pozisyonda uzun süre kalması birtakım şikayetleri de beraberinde getirebilir! Uyku pozisyonları kişiye göre değişkenlik göstermekle boyun sağlığı için ideal uyku pozisyonunda uyumak gerekir. Uyku esnasında omurganın eşit bir şekilde hizalanması bel, boyun ağrısı gibi şikayetlerin önüne geçer.

Uzmanlar bu konuda sırt üstü veya yan yatmayı önerirler. Boyundaki yükü hafifletmek ve omurgayı düz tutmak için doğru yastık kullanımı son derece önemlidir. Omurga sağlığı için yaygın bir kanı da yastıksız uyumaktır. Yüzüstü uyuyanlar için bu durumun bazı avantajları vardır. Yastıksız yüzüstü uyunduğu zaman omurga normalin dışında hizalanır bu durum omurgadaki yükü azaltır. Ancak yüzüstü pozisyonda yastık kullanıldığında baş ve omurga arasındaki bağlantı sağlıksız bir hâl alır bunun sonucunda ise kötü bir uyku deneyimi yaşanabilir. Böylece gün içinde duruma bağlı olarak boyun ağrıları gözlemlenebilir. Yastıksız uyumak yerine kişinin kendine uygun ve doğru uyku pozisyonunda uyuması daha sağlıklı olacaktır!

Sağlıklı Uyku için Morpho Visco Yastık!

Uluslarası standartlarda üstün teknolojiyle üretilen Morpho Visco yastık huzurlu bir uyku için tasarlanmıştır. Terletmeyen özel kumaşıyla uyku sırasında ısı kontrolü dengelenir. Ayrıca kumaşı dilendiği zaman kolaylıkla yıkanabilir bu açıdan son derece hijyenik ve cilt dostudur. Morpho Visco yastık basınca duyarlıdır, hava kanallı visco katmanıyla boyun ve başın şeklini alır. Tercihe göre yumuşak, orta yumuşak, orta sert ve sert olmak üzere dört farklı yastık sertlik derecesine sahiptir. Omurga sağlığını koruyarak doğru yastıkla uyumak için Morpho Visco yastığı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz!

https://www.morphosleep.com/products/morpho-visco-yastik
Bloga dön