Yatak Odasında Aromaterapiyle Daha İyi Bir Uyku!

Yatak Odasında Aromaterapiyle Daha İyi Bir Uyku!

Yeterli ve iyi bir uykuyla güne başlamak herkesin dileğidir. Günümüzün metropol yaşantısı, yoğun iş temposu, fast-food yaşam tarzı iyi bir uykunun önüne engeller çıkartabilmektedir. Güne zinde ve dinlenmiş bir şekilde başlamak vücudun sağlıklı olmasına bağlıdır. Beslenme ve uyku alışkanlığının yeterli ve dengeli olması bu açıdan son derece önemlidir. Daha konsantre, daha enerjik hissetmek için rahat bir uykuya ihtiyaç vardır. Kaliteli bir uyku deneyimi için uyunacak odanın ambiyansı, yatak ve uyku ürünleri oldukça önemlidir. Herkesin kişisel özellikleri ve tercihleri birbirinden farklıdır. Bu sebeplerden kişiye uygun tercihler yapılması gerekir.

Uçucu Yağ Nedir?

Uyku kalitesini artırmanın bir başka yolu da yatak odasında kullanılabilecek esansiyel yağlardır. Kokulu bitkilerden elde edilen ve uçucu özellik taşıyan bu yağlar daha iyi bir uyku deneyimde yardımcıdır. Terapide de kullanılan bu yağlar açık bir ortamda bırakıldıkları zaman uçarlar bu sebepten uçucu yağ diye de bilinirler. En bilinen ve sıklıkla tercih edilen doğal esansiyel yağlar ise lavanta, yasemin, nane, gül, portakal, karanfil, çay ağacı yağı, limon, okaliptüs ve kekiktir. Yüksek yoğunluk derecesine sahip bu yağlar alternatif tıpta çokça kullanılmaktadır. Çeşitli çiçek, baharat ve otların karışımıyla üretilen esansiyel yağlar, yatıştırıcı ve iyileştirici özelliğe de sahiptir.

Aromaterapinin Uyku Üzerindeki Etkisi

Daha iyi bir uyku deneyimi yaşamada yardımcı olan aromaterapiyle hem fiziksel hem zihinsel açıdan daha iyi hissetmek mümkün! Çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılan bu yöntem her yaş grubunda belirli bir etkiye sahiptir. Aromaterapik yağlar, gerginliği ve stresi azaltmada oldukça etkilidir. Kas, eklem ağrılarının hafiflemesinde yardımcı olan bu yağlar sinirsel sistemi de rahatlatır.

Yatak odalarının uygun yerlerinde kullanılan bu doğal yağlarla uyku öncesi vücutta biriken kötü enerjiyi atmak oldukça kolay! Uyku kalitesinin yükselmesi, uykuya geçişin kolaylaşması güne dinç bir şekilde başlangıç yapmada çok önemlidir. Yatak odasını düzenli olarak havalandırmak, odanın ısı ve ışık dengesini iyi bir şekilde ayarlayarak uygun ambiyansı oluşturmak konforlu bir uyku için gereklidir. Baş ve vücut ağrılarını azaltan, anksiyeteye iyi gelen aromaterapik yağlar kan basıncının düşmesine de yardımcı olur. Doğanın şifasıyla yenilenmek, günün yorgunluğunu ve stresini azaltmak, uyku problemlerini en aza indirgemek için uçucu yağları yatak odasında kullanmak oldukça yararlı olacaktır!

Doğal malzemelerden üretilen visco yataklar ile kendinizi kaliteli uykuyla ödüllendirmek için Morpho Sleep uyku ürünlerini buradan inceleyebilirsiniz!

Bloga dön