Yatak Ömrünü Uzatmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Yatak Ömrünü Uzatmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Hayat kalitemizi arttırmada sağlıklı uykunun rolü oldukça büyüktür. Güne dinç bir şekilde başlamak, zihinsel ve bedensel olarak kendimizi iyi hissetmek için iyi bir uyku; iyi bir uyku için de iyi bir yatak şarttır. Fiziksel özelliklere ve ihtiyaçlara en uygun şekilde yatak seçimi yapıldıktan sonra kullanılan yatağın bakımına da dikkat etmek gerekir.

Yatağın Kalitesinin Kullanım Süresi Üzerindeki Etkisi

Hayati ihtiyaç olan uykuya en iyi zemini hazırlayan yatağın kaliteli malzemelerden üretilmiş olması gerekir. Fiyat açısından uygun görünen ama sağlığa zararlı malzemelerden üretilen kalitesiz yataklardan bir süre sonra istenilen verim alınamayabilir. Bu tarz yataklar, malzemeleri sağlam olmadığından omurga sisteminde ağrılara ve tutulmalara yol açabilir. Bakteri ve kötü kokular hijyen açısından rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Yatak alırken yatağın özelliklerine, hangi malzemeden üretildiğine, kullanım süresine dikkat edilmesi gerekir. Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte yataklarda akıllı teknoloji kullanılır hâle gelmiştir. Yüksek kaliteli malzemelerden üretilen yataklar daha uzun ömre sahiptir. Yatağın malzemesi gibi kumaşının kalitesi de kullanım süresi üzerinde etkilidir. Kalitesiz kumaşlardan üretilmiş yataklar bir süre sonra deforme olabilir. Yatağın kullanım süresinin uzaması için yatağın hem malzemesine hem de kumaş kalitesine dikkat etmekte fayda vardır.

Yatak Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Araştırmalara göre iyi malzemelerden üretilen kaliteli bir yatağın kullanım süresi 7-10 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Kişinin kilosu gibi fiziksel özellikleri yatağın ömrünü doğrudan etkiler. Yatak zamanla yıpranıp deforme olabilir. Bu durumu ötelemek için yatağın bakımına özen gösterilmelidir. Eğer yatak kullanılamayacak vaziyete geldiyse bu durum çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Çökmüş, zedelenmiş kısacası kullanım süresi bitmiş bir yatağı kullanmamak da fayda vardır.

Yatak kullanımında yatağın belirli aralıklarla ters yüz edilmesi gerekir. Yatağın hava alan yapıya sahip olması, ağırlığı eşit bir şekilde dağıtması gibi özellikleri yatağın ömrünü arttırır. Yatağın temizliğinin de periyodik olarak yapılması hijyen açısından son derece önemlidir. Standart yaylı yatakların ömrü yaysız yataklara göre daha kısadır. Yaylı yataklarda zamanla çukurlaşma, yırtılma, çökme, aşınma gibi durumlar oluşabilir. Bu da uykudan alınan verimi düşürür. Yeterli ve iyi bir uyku için yatağın bakımına özen gösterilmelidir. Yatak ömrünü uzatmak için yatak odası düzenli bir şekilde havalandırılmalı, yatağın çarşaf ve nevresimleri belirli aralıklarda yüksek derecelerde yıkanmalıdır. Morpho Sleep ileri teknolojiyle kaliteli malzemelerden ürettiği yataklarıyla iyi bir uyku vaadeder. Visco yataklar, hem hava alabilir yapıda olma hem de vücut ağırlığını eşit bir şekilde dağıtma noktasında uzun süreli kullanım açısından oldukça uygun yataklardır. Visco yataklar, kolayca deforme olmazlar ve terleme sorununu da en aza indirgerler. Böylece geriye konforlu bir uykunun tadını çıkarmak kalır.

Uzun yıllar kullanıma uygun olarak tasarlanan Morpho Sleep visco yatak modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Bloga dön