Yatak Türleri Nelerdir?

Yatak Türleri Nelerdir?

Kaliteli ve sağlıklı bir uyku için yatak seçimi çok önemlidir. Yatak seçerken yatak türleri hakkında bilgi sahibi olmak, en doğru kararı vermenizi sağlayacaktır.

Yaylı Yatak

Yaylı yatak; yay ve süngerden oluşur. Yaylar, esneklik ve vücut desteği sağlar. Standart yaylı yataklarda Bonel ve Herkül yay sistemleri kullanılır. Bonel ve Herkül yay sistemlerinde yayların her biri birbirine bağlıdır. Bu sebeple, geleneksel yaylı yataklarda çift olarak uyurken, dönüşleri çok hissedersiniz. Yayların birbirlerine bağlanması ile hazırlanan geleneksel yaylı yataklarda, vücut ağırlığı eşit bir şekilde dağıtılamaz ve bu durum, vücut sağlığını olumsuz yönde etkiler. Yaylı yataklar, sağlıklı ve konforlu bir uyku için uygun bir seçenek değildir.

Lateks Yatak

Kauçuk sütünün sünger formuna dönüştürülmesi ile üretilen lateks yataklar, tamamen doğal ve esnektir. Lateks yatakların köpüksü bir yapısı vardır. Bu yapısı sayesinde, vücudun şeklini alır ve omurgayı destekler. Delikli bir yapısı olan latex yataklar, hava akımını hızlı bir şekilde sağlar ve terleme yapmaz. Alerji problemleri olan kişiler için doğru bir tercih olacaktır; fakat lateks alerjisi olan kişilerin tercih etmemesi gerekir.

Visko Yatak

Uzay teknolojisi Visco; NASA tarafından, astronotların vücutlarına binen yük ve basıncı azaltmak amacı ile yapılan deneyler sonucunda bulunan bir teknolojidir. Visco; vücudunuzun ağırlığı ve sıcaklığı ile beraber yaptığınız basınç sonrasında yumuşayarak vücudunuzun şeklini alan akıllı süngerin ismidir. Visco yataklar; soft sünger ve üzerine yerleştirilen Visco katmanından oluşur. Bu yataklar, akıllı hücre teknolojisine sahiptir ve kullanıcının yatma özelliklerini hatırlayarak uyku esnasında kişinin en rahat şekilde uyumasına olanak sağlar. Visco elastik süngerler; açık hücreli bir yapıya sahip olduğu için, anti bakteriyel ve anti septik ürünlerdir. Yatağın sürekli hava almasını, terleme ya da üşüme gibi durumların oluşmasını engellerler. Visco yataklar; kan dolaşımını sağlayan, omurgayı kusursuz destekleyen yapıları sayesinde çeşitli kas ve eklem ağrı şikayetlerini azaltır.

Morpho Sleep Visco yatak modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Hybrid Yatak

Hybrid Yatak; yay, visco, latex, sünger gibi birbirinden bağımsız materyalin en üst performans noktasını kullanmayı sağlayacak şekilde kesim ve dizilimi yapılarak, ileri teknoloji makinelerin kullanımıyla birlikte tek bir yatakta toplanması ile oluşur. Böylece daha geniş kitleye ulaşabilen, memnuniyet oranı artan bir yatak ortaya çıkmış olur.

Hybrid yataklarda, standart yaylı yataklardan farklı olarak, paket yay kullanılır. Paket yay, yay teknolojisinin en üst segmentidir. Paket ve bonel/herkül yayın birbirinden farkı, bağlanma yöntemleridir. Paket yay sisteminde yay sargıları birbirlerine bağlı değildir, bağımsız hareket ederler. Bonel veya herkül yay sisteminde ise, yay sargıları birbirlerine metal teller ile mekanik olarak bağlıdır. Paket yaylı yataklarda, çiftler birbirlerinin hareketlerinden etkilenmezler. Geleneksel yaylı yataklardan kopmak istemiyorsanız, paket yaylı Hybrid yatakları tercih edebilirsiniz.

Morpho Sleep Hybrid yatak modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Bloga dön