Yaz Mevsiminde Ferah Bir Uyku İçin Yastık Önerileri

Yaz Mevsiminde Ferah Bir Uyku İçin Yastık Önerileri

Mevsim değişikliği, insan fizyolojisi ve psikolojisi üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Hava durumundaki değişiklikler, hayatın pek çok noktasını etkilerken yaşam tarzında da geçişlere neden olur. Genellikle soğuk havalarda hastalıklar daha yaygın olur kanısı hakim olsa da yaz aylarındaki ani ısı değişimleri de vücudu olumsuz etkileyebilir. Yaz mevsiminin iyiden iyiye kendini hissettirmesi ve sıcaklıkların artması ile vücutta ortaya çıkabilecek bu değişimlere kulak vererek önlem almak gerekir. Özellikle kıştan yaza geçiş evresinde gece-gündüz dengesinin değişmesi, biyolojik saati dolayısıyla da uykuyu etkiler. Uykunun kalitesi, günlük yaşamdaki performansı direkt etkileyeceği için sağlıklı uyku şarttır.

Yaz mevsiminde aşırı sıcaklardan ötürü uykuya dalmak zorlaşabilir. Yaza geçerken yatak odası ambiyansı, uyku ürünleri yaza uygun hale getirilmelidir. Yorgan, yastık, nevresim takımı gibi uyku ürünlerinin malzemesine dikkat edilmelidir. Naylon veya saten kumaşa sahip yastıklar yaz mevsiminde cildi tahriş eder ve uyku açısından da oldukça sağlıksızdır. Yanlış tercih edilen bir yastıkla uykuya dalmak hayal olabilir. Bu tarz olumsuz etkileri en aza indirgemek ve mevsim geçişlerine daha kolay adapte olabilmek için bazı ipuçlarını uygulamak faydalı olacaktır!

Serin Bir Uyku Deneyimini Yastığın Özellikleri Belirler!

Uyku pozisyonu, fiziksel özellikler kişiden kişiye değişse de sağlıklı bir uyku deneyimi için kaliteli ve doğal uyku ürünleri tercih edilmelidir. Yaz mevsiminde günlerin uzaması gecelerin kısalmasıyla uykuya geçiş zorlaşabilir. Uykudan verim alınamadığında ise hayat kalitesinin sarsılması kaçınılmaz olur! Yazın ferah bir uyku deneyiminde uzun saatler üzerinde uyunan yastığın malzemesinin, kumaşının, katmanlarının kalitesi son derece etkilidir. Yastığın rahatsız edici, sağlığa uygun olmayan kumaşlardan üretilmesi terlemeyi daha da artırır. Özellikle uyurken terleme sorunu yaşayanlar yazın gelmesiyle bu problemlerden daha da etkilenirler. Bu noktada tercih edilecek yastığın uyku boyunca serin tutması, kumaşının terlemeyi önlemesi, baş bölgesini doğru bir şekilde desteklemesi gerekir! Yastığın dolgu malzemesinin neyden üretildiğine de dikkat edilmelidir. Elyaf, pamuk, yün, bambu gibi pek çok yastık dolgu malzemesi bulunur. Çünkü yastığın dolgusundaki malzeme terleme üzerinde oldukça etkilidir. Bu dolguların vücudun ısı dengesini koruması önemli bir kriterdir!

Doğal Yapısıyla Terletmeyen Morpho Visco Yastık!

%100 doğal uyku mottosuyla en iyi uyku deneyimini yaşatmak için üstün teknolojiyi kullanan Morpho Sleep’in visco yastığı ile ferah bir uyku mümkündür! Morpho visco yastık, Sanitized® teknolojisi ile hazırlanan kumaş yüzeye sahiptir. Bu kumaş yüzey, terletmeyen özelliğiyle uyku sırasında ısı kontrolü sağlar. Özellikle terlemeden mustarip olanlar için oldukça doğru bir tercihtir. İç astar katmanına sahip oluşuyla da hava kanallarının daha iyi çalışmasını sağlar, böylelikle hijyenik bir uyku ortamına zemin hazırlar. Morpho visco yastık, kapalı hücre visco yapısı ile terlemeyi önler. Ayrıca basınca duyarlıdır, baş ve boynun şeklini alarak ideal pozisyonu sağlar. Yastığın kılıfı lisanslı kumaştan üretilmiştir, içerisinde bulunan hijyen apresi bakterilerin oluşumunu engelleyerek sağlıklı bir uyku ortamı hazırlar. Morpho visco yastığın kılıfı istendiğinde kolaylıkla çıkarılıp yıkanabilir. Yumuşak, orta yumuşak, orta sert seçenekleriyle üç farklı yastık sertlik derecesi mevcuttur. 40cm x 60cm x 18cm ölçüye sahip Morpho visco yastık, terletmeyen yapısıyla ferah ve konforlu bir uykuya kapı açar!

Morpho visco yastığa göz atmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz!

https://www.morphosleep.com/products/morpho-visco-yastik

Bloga dön