Burçlara Göre Uyku Alışkanlıkları

Burçlara Göre Uyku Alışkanlıkları

Herkesin karakteri, duygu ve düşüncesi kendine özgüdür. Bu durumun şekillenmesinde kişinin doğum haritası da oldukça etkilidir. Doğum haritası kişinin dünyaya geldiği andaki gezegenlerin Güneş çevresindeki yerlerini gösterir. Buna göre kişinin güneş, ay ve yükselen burcu hesaplanır. Asıl burç güneş burçlarıdır; güneş burcu kişinin doğduğu günde güneşin bulunduğu konuma göre belirlenir. Buna göre on iki burç bulunmaktadır ve bu burçlar kişinin alışkanlıklarını şekillendirmede etkilidir. Burçların uyku alışkanlıkları birbirinden farklılık gösterir. Burcunuz hakkında bilgi sahibi olup alışkanlıklarınızın kaynaklarını saptayabilirsiniz! 

ATEŞ GRUBU BURÇLARI: Ateş grubu burçları genellikle tutkulu, yaratıcı ve enerjik bir yapıya sahiplerdir. Bu benzerlikler ve aradaki uyum esas alındığında koç, aslan ve yay ateş grubu burçlarıdır.

KOÇ (20 Mart - 19 Nisan) Son derece enerjik olan koç burçları gün içerisinde oldukça fazla efor sarfederler. Cesaretleri ve girişimci ruhlarıyla öne çıkan koçlar dinamik yapılarını kaybetmeme adına sağlıklarına özen gösterirler. Aktif bir hayat süren koç burçları uyku düzenlerine genellikle dikkat ederler. Yetişkin bir insan için yeterli olan 7 saatlik uyku bu burç insanı için idealdir diyebiliriz. Konforlarına da düşkün olan koçlar için kaliteli uyku ürünleri seçmek oldukça önemlidir!

ASLAN (23 Temmuz - 22 Ağustos) Bu grubun yine en enerjik en iddialı burçlarından olan Aslan burçları tekdüzelikten asla hoşlanmazlar. Çok yönlü kişilikleri ve lider oluşlarıyla bilinen Aslanlar pek çok şeyi aynı anda yapmaktan keyif alırlar. Bu yüzden uykuculuk onlara göre değildir diyebiliriz. Günlük 6-7 saatlik uyku bu burçlar için yeterlidir. Lüksü ve kaliteyi seven Aslan burçları uyudukları ortamın da son derece şık olmasını isterler. Onlar için yatak ve uyku ürünlerinin seçimi son derece önemlidir!

YAY (22 Kasım-21 Aralık) Konuşkan ve girişken yapılarıyla hemen her ortamda fark edilen Yay burçları gezmeyi, eğlenmeyi çok severler. Maceraperest yapılarıyla kendilerini hayatın akışına bıraktıkları için çok da düzenli bir uyku alışkanlıkları olduğu söylenemez. Kendilerini aşırı yorgun ve halsiz hissettiklerinde 10 saat bile uyuyabilirler!

SU GRUBU BURÇLARI: Sakin, itidalli, duygusal yapılarıyla bilinen su grubu burçları için uyku oldukça önemli bir yere sahiptir.

YENGEÇ (21 Haziran - 22 Temmuz) Duygusal, anaç ve yaratıcı yönleriyle öne çıkan Yengeç burcu insanları genellikle evde olmaktan mutluluk duyarlar. Sanat açısından oldukça güçlü olan bu burç yatakta pineklemekten kitap okumaktan haz alır. İnişli çıkışlı ruh hallerinden sıyrılmak için uyumayı tercih ederler ve uykuya düşkündürler. 8-9 saatlik bir uyku Yengeçleri gün içinde oldukça motive eder!

AKREP (23 Ekim - 21 Kasım) Güçlü odaklanmaları sayesinde bir işi kusursuza yakın yapmayı seven Akrep burçları fazlaca enerji harcarlar. Derin ruh halleri, duyarlı oluşları onları zaman zaman yorabilir. Gerekli enerjiyi ve zindeliği kazanmak için Akrep burçları 9-10 saat saate kadar uyuyabilirler.

BALIK (19 Şubat - 20 Mart) Son su grubu burcu olan Balık inanılmaz bir sezgi gücüne sahiptir. Sabırlı, cömert ve duyarlı Balık insanları ilişkilerinde dış etkenlerden çokça etkilenirler. Kendilerini yenilemek ve daha sağlıklı düşünebilmek için dinlenme onlar için önemlidir. 8-9 saat Balık burçları için idealdir.

TOPRAK GRUBU BURÇLARI: Güvenilir ve adaletli yapılarıyla bilinen toprak grubu burçları için düzen, tertip son derece önemlidir. Hayatları genellikle bir düzen içerisindedir.

BOĞA (20 Nisan - 20 Mayıs) Dikkatli, risk almayı sevmeyen Boğa burçları sadeliği ve lüksü bir arada yaşamak isterler. Yeme-içme ve uyku alışkanlıklarına son derece bağlıdırlar. Kesintisiz bir uykuyla oldukça deşarj olurlar, onlar için yaklaşık 8 saatlik bir uyku yeterlidir.

BAŞAK (23 Ağustos - 22 Eylül) Mükemmelliyetçilikleriyle tanınan Başak burçları, analitik zekalarıyla ve fazlaca düşünmeleriyle oldukça efor sarfederler. Düzen, tertip onlardan sorulur da diyebiliriz. Uyku alışkanlıklarına son derece bağlıdırlar ve sabitlikten hoşlanırlar. Her gün aynı saatte uyuyup uyanma onların rutinidir. 7 saatlik uyku onlar için yeterlidir!

OĞLAK (22 Aralık - 19 Ocak) Kararlıklık abidesi olan Oğlak burçları iniş çıkışlardan ve dengesizliklerden pek hoşlanmaz. Bu yüzden alışkanlıklarına son derece bağlıdırlar. Gece iyi bir uyku deneyimi günlük performanslarının düşmemesi açısından önemlidir. 7-8 saat Oğlaklar için idealdir.

HAVA GRUBU BURÇLARI: Neredeyse girdikleri her ortamda hemen dikkat çeken ve oldukça konuşkan olan hava grubu burçları için ideal diye bir şey pek de mümkün değildir. Bu yüzden uyku alışkanlıkları da çok değişkendir.

İKİZLER (21 Mayıs - 20 Haziran) Yoğun ve tempolu hayat anlayışlarıyla son derece enerjik İkizler burçları rutinden pek hoşlanmazlar. Ruhsal dengeleri oldukça inişli çıkışlı olan İkizler için bazı günler 5-6 saat bazı günler ise 10 saat yeterlidir!

TERAZİ (23 Eylül - 22 Ekim) Yeni olan hemen her şey Terazi burcunun ilgisini çeker. Dengeli hayat tarzı için onlar için olmazsa olmazdır. Bu yüzden uyku saatlerine daha fazla özen gösterirler ve genellikle ideal aralıklarda uyurlar.

KOVA (20 Ocak - 18 Şubat) Sempatik tavırları ve eşitlikçi yaklaşımlarıyla bilinen Kova burçları akla, mantığa daha çok önem verirler. Bağımsızlıktan hoşlanan Kova insanları rutine çok da sadık kalamazlar. Uyku düzenleri de bu yüzden onların ruh haline göre değişkenlik gösterir!

Burcunuz ne olursa olsun kaliteli uyku denince Morpho Sleep farklıyla ürettiğimiz visco yatak çeşitlerimizi buradan inceleyebilirsiniz!

Bloga dön