Duruş Bozukluğunun Uyku Üzerindeki Etkisi

Duruş Bozukluğunun Uyku Üzerindeki Etkisi

Günlük yaşantıyı doğrudan etkileyen bir problem olan duruş bozukluğu önemsenip tedavi edilmesi gereken bir sorundur. Duruş bozukluğu oturmayı, kalkmayı, yürümeyi etkiler. Bu bozukluktan ötürü kişi fiziksel faaliyetleri yapmakta güçlük çekebilir. Çünkü bel, bacak ve kollar dengeli bir duruş sağlayamazlar. Toplumda hafife alınan bir durum olarak görülse de duruş bozukluğu yüzünden vücutta ağrılar meydana gelebilir. En çok da sırt, bel ve boyun çevresinde ağrılar görülür. Çalışma ve yaşam koşulları duruş bozukluğunu etkileyen faktörler arasında yer alır. Kişi zaman zaman kendi duruşunu normalin dışında görebilir. Sırt daha kambur, baş daha önde gözükebilir. Uzun süre masa başında çalışmak, sık sık bağdaş kurarak oturmak, ağır çantalar taşımak omurgaya zarar vereceği için duruş da bundan etkilenir.

Duruş Pozisyonu Sağlığı Doğrudan Etkiler !

Duruş pozisyonu omurga sağlığıyla yakından ilişkilidir. Doğru bir duruşta önemli olan vücut kısımlarının birbirleriyle entegre hâlinde olmasıdır. Böylece yerçekimine karşı daha az enerji sağlanmış olur ve daha az yorgunluk hissedilir. Yanlış bir duruş alışkanlık hâline geldiğinde ise daha fazla efor sarf edilir. Bu sebepten hem omurga sağlığı zarar görür hem de yorgunluk baş gösterir. Duruş bozukluğu omurgaların çalışmasından uykuya kadar pek çok şeyi etkiler. Yanlış duruş sonucu ağrılar meydana gelebilir ve bu ağrılar uyumayı güçleştirebilir. Kesintisiz bir uyku da hayal olabilir.

Doğru Duruş - İyi Uyku Arasındaki İlişki

Günlük hayatın akışında doğru duruşa gereken özen ne yazık ki gösterilememektedir. Ancak doğru duruş uykudan oturup kalkmaya varana kadar pek çok şeyi etkiler. Duruş bozukluğunun önüne geçmek için atılacak bazı adımlar sayesinde daha kaliteli bir hayat yaşamak mümkündür! Ayaktayken, otururken ve yatarken pozisyonların doğru eğriliklerde olmasına dikkat edilmelidir. Aralıksız bir şekilde aynı pozisyonda kalınmamalıdır. Belirli aralıklarla hafif egzersizler yapılması da doğru duruş da oldukça etkilidir. Gece uyku esnasında kişi kendine uygun uyku pozisyonunda yatmalıdır. Yanlış bir uyku pozisyonunda tüm gece uyumak çeşitli ağrılara sebep olur ve uykunun bölünmesine de yol açar. Bunların aksi durumunda ise kalitesiz ve yetersiz bir uykuyla günün geri kalanını geçirmek zor olabilir! Yeterli ve huzurlu bir uyku için doğru duruşu yakalamak önemlidir. Duruş bozukluğu varsa giderilmeli, uyku alışkanlıkları gözden geçirilmeli ve doğru uyku pozisyonu saptanmalıdır. Yüzüstü pozisyonda uyumak beli ve boynu zorlayacağı için bu pozisyonda uyuma alışkanlığından vazgeçilmelidir. Doğru bir duruş için de sık sık pratikler yapılmalıdır.

İyi bir uyku için tercih edilen yatak çok önemlidir. Yatak çok yumuşak, yastık ise çok sert olmamalıdır. Uzmanlar bu konuda orta sertlikteki yatakları tavsiye etmektedir. Morpho Sleep yatakları kişiye uygun sertlik dereceleriyle omurgayı tam destekler. Kaliteli malzemelerden ürettiği yatak çeşitleriyle kesintisiz uykuyu vadeder! Ortopedik Morpho visco yataklarla duruş bozukluğunun sebep olduğu bel ve boyun ağrısı gibi şikayetler ortadan kalkar! Vücudu saran visco yataklar uyku pozisyonunuza göre şekillenir böylece omurga doğru bir şekil alır.

Duruş bozukluğunu gidermek ve iyi bir uykuyu yakalamak için Morpho Sleep Ortopedik Visco yatak modellerini inceleyebilirsiniz!

Bloga dön