Romatizması Olanlar Yatak Seçiminde Nelere Dikkat Etmelidir?

Romatizması Olanlar Yatak Seçiminde Nelere Dikkat Etmelidir?

Hayat kalitelisini arttırmak için uykudan alınan verim oldukça önemlidir. Zihnin iyi çalışması beynin iyi dinlenmesine bağlıdır. Bu açıdan hayatın her anında yeterli ve kaliteli uyku büyük önem taşır. Uzmanlar tarafından yetişkin bir kişinin günde ortalama 7-8 saat uyuması yeterli görülür. Huzurlu bir uyku için her kişi kendi özelliklerine göre uyku ürünlerini seçmelidir. Çünkü bu seçimler rahat bir uyku üzerinde doğrudan etkilidir. Sağlık problemleri olan kişiler ise bu tercihlerde daha da hassas davranmalıdırlar. Romatizmadan muzdarip olanların yatak seçiminde oldukça titiz hareket etmeleri gerekir. Aksi takdirde romatizma ağrıları daha da şiddetlenebilir!

Romatizma-Uyku İlişkisi

Toplumda sıklıkla görülen romatizma kronik olarak vücutta ağrılara sebep olur. Romatizma vücuttaki eklemleri, kemikleri, kasları ve bağ dokularını etkiler. Kas ve iskelet sistemini doğrudan etkileyen bir rahatsızlık olduğu için duruş pozisyonlarıyla da ilişkilidir. Romatizmanın neden kaynaklandığı tam olarak bilinemez; pek çok faktörün romatizmaya sebep olduğu genel kabul olarak görülür. Ayrıca romatizma hemen her yaş grubunda görülebilir. Romatizmanın ilerlemesi durumunda kaslarda, eklemlerde, sırt ve bel bölgesinde çeşitli ağrılar görülebilir. Bu durum hareketi sınırlayacağından düzenli bir tedavi şarttır. Bu ağrılar genellikle uyku sonrası hissedilir. Tutukluk en yaygın belirtiler arasında yer alır. Romatizmadan muzdarip olanların ağrıları ve şişlikleri en aza indirmek için doğru yatağı tercih etmeleri gerekmektedir. Yanlış yatak tercih edildiğinde romatizmal rahatsızlıklar daha da şiddetlenebilir! Romatizma ve uyku yakından ilişkilidir. Sabahları yorgun uyanma şikayetinin ve sürekli yorgun hissetme durumunun kaslara bağlı romatizmadan kaynaklandığı saptanmıştır. Ağrılar uykuyu bölebilir ve kesintisiz uykuya erişmek zorlaşabilir. Bu sebeple uyunacak odanın, yatağın ve diğer uyku ürünlerinin kişiye uygun olup konforlu bir uyku sunması gerekir. Ayrıca romatizma ağrılarını hafifletmek için ideal kiloda olmak ve beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Egzersiz çalışmaları özellikle de hafif tempolu yürüyüşler oldukça faydalıdır.

Romatizma Ağrılarını Azaltmada Yatağın Etkisi

Doğru yatak seçimi iyi bir uykuyu doğrudan etkiler. Herkesin kendine en uygun yatağı seçmesi konforlu bir uyku deneyimi yaşatır. Romatizması olan kişilerin yatak seçiminde oldukça seçici davranmaları gerekir! Yanlış yatak tercih edildiğinde ciddi sağlık sorunları meydana gelebilir; bunun sonucunda da kişi günlük işleri yapmaktan mahrum kalabilir. Uyku sırasında kas ve kemikler dinlenip kendilerini yenileyeceği için romatizması olanların iyi bir uykuya ekstra ihtiyacı vardır. Romatizması olanlar öncelikle vücutlarını dinlendirecek ve tutukluklarını ortadan kaldıracak özellikteki yatakları tercih etmelidirler. Doğru malzemelerden ve kaliteli kumaşlardan üretilen yataklar romatizmadan muzdarip olanlar için doğru bir seçenektir. Vücut ağırlığının dengeli bir şekilde dağılması, omurgaya yük binmemesi de gerekir. Ağrıların azalması ve kesintisiz bir uyku için visco ve lateks yataklar tercih edilmesi doğru olacaktır.

Visco yataklar özel malzemelerden üretilir, vücut ısısı ve ağırlığı ile bedenin şeklini alır böylece uyku bölünmelerinin de önüne geçer. Kas ve kemiklerin dinlenip yenilenmesi için eşsiz bir deneyim sunar. Doğal malzemelerden üretilen lateks yataklar da romatizması olanlar için oldukça uygun bir seçenektir. Bu yataklar hava gözenekleri sayesinde hijyen açısından da iç rahatlatır. Bel ve sırt ağrısı olanların özellikle tercih etmesi gereken yataklar ortopedik yataklardır. Ortopedik yataklar omurgayı doğru bir şekilde hizalar, vücudu destekler ve kan dolaşımını da rahatlatır. Lokal ağrıları da en aza indirger. Morpho Sleep yatak modelleri üstün teknolojiyle üretilmesi ve bu özellikleri taşıması bakımından romatizması olan kişiler için oldukça uygundur.

Ağrıların azaldığı rahat ve kaliteli bir uyku için Morpho Sleep yatak modellerini inceleyebilirsiniz!

Bloga dön