Uyku Bozukluğu Yaşayanlar İçin Yatak Tercihi

Uyku Bozukluğu Yaşayanlar İçin Yatak Tercihi

Vücudun kendini yenileyebilmesi ve gerekli faaliyetlerin gerçekleşebilmesi için düzenli uyku olmazsa olmazdır. Kaliteli bir uyku sayesinde günden alınacak verim en üst seviyelere çıkabilir! Günlük ortalama 7-8 saatlik bir uyku fiziksel ve zihinsel bir dinlenme için yeterlidir. Yeterli uyunamadığında ise gün içerisinde performans ve dikkat azalacağından bu durum birtakım olumsuzlukları beraberinde getirebilir.

Uyku Bozukluğu Neden Kaynaklanır?

Günümüzde stresli ve yoğun yaşam tarzıyla çeşitli uyku bozuklukları yaygınlaşmıştır. Uykuya dalmada güçlük, kesintisiz uyuyamama, sabah erken uyanıp gün içinde tekrar uyuyamama bu uyku bozukluklarından en sık görülenlerdir. Uyku bozukluğu sonucu gün içinde yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı, odaklanmada zorluk en çok görülen belirtilerdendir. Bunların dışında yoğun ışık, ses ve gürültüye maruz kalmakta uykunun kalitesini düşürür. Kullanılan ilaçlar, aşırı alkol alımı, psikiyatrik bazı rahatsızlıklar da uyku bozukluğuna yol açar. Bu durumu en aza indirgemek ve uyku bozukluğunu azaltmak için yatak ve uyku ürünlerinin seçimi büyük önem taşır! Dinlenmiş bir beden ve zihinle uyanmak için yatağın kalitesi, malzemesi, kumaşı ve kişiye uygunluğu son derece önemlidir.

Doğal Bir Uyku İçin Doğal Bir Visco Yatak Tercih Edin!

Sağlıklı bir uyku için sağlıklı bir ortam şarttır. Yatak odası tercihinde ses, ışık, ısı gibi detaylara önem verilmelidir. Uyunacak ortamın uyku açısından elverişli olması oldukça önemlidir. Uyku bozukluğunu ortaya çıkaran bir diğer sebebin yanlış yatak seçiminden olduğu saptanmıştır. Bu bakımdan doğru yatak tercihi yapmaya özen gösterilmelidir.

Yatak tercihinde kişinin ihtiyaçları baz alınmalıdır. Yatağın yumuşaklığı, sertliği omurga açısından uygunluğu gibi detaylara mutlaka bakılmalıdır. Kaliteli uykuya yatırım yapmak için visco yatak türlerine yönelmek son derece doğru bir tercih olacaktır. Konforlu ve sağlıklı bir uyku için tasarlanan Morpho Sleep visco yataklar, vücut ısısı ve ağırlığıyla bedenin şeklini alır. Kullanılan visco jel katman sayesinde serinletici bir etki oluşur, böylece gece terlemelerinin önüne geçilmiş olur. Morpho visco yataklardaki destek katmanı bel, omuz, kalça bölgelerini destekler ve omurga hizalanır. Her uyku pozisyonu ve vücut tipi için tasarlanan konfor katmanıyla ise sağlıklı bir uyku deneyimi yaşanmış olur! Dört farklı yatak sertlik derecesi bulunan Morpho visco yataklarla kişi uyku deneyimini kendi tasarlar.

Uyku bozukluğundan muzdarip olanlar daha rahat ve kaliteli uyku için Morpho Sleep’in yenilikçi uyku ürünlerini inceleyebilirsiniz!

Bloga dön