Uyku Sağlığını Olumlu Etkileyen Bitkiler

Uyku Sağlığını Olumlu Etkileyen Bitkiler

Bulunduğu ortamda pozitif etki bırakan bitkiler, uykudan alınan verimi artırdığı için uzmanlarca önerilmektedir. Özellikle günümüzde pek çok kişide görülen uykusuzluk problemini çözmede bazı bitkilerin olumlu etkileri saptanmıştır. Doğal bitkiler zihnin ve bedenin yatışmasında etkili olup gün içindeki gerginliğin azalmasında yardımcı olur. Kaliteli yaşam tarzının yanında yatak odasında bulundurulacak bazı bitkiler daha iyi bir uyku deneyimine de zemin hazırlar!

Aloe Vera

İçeriğindeki vitamin, mineral, amino asitlerle vücuttaki stresin azalmasında rol oynayan aloe vera, her mevsim yeşil kalabilen uzun, sivri yapraklı bir bitkidir. Yapılan araştırmalarda aloe veranın bol oksijen üreterek hava kalitesini artırdığı belirlenmiştir. Son dönemlerde özellikle kozmetik alanda yaygınlaşan bu bitki tedavi edici özelliğiyle de bilinmektedir. Aloe veranın çayı, yağı, maskesi de bulunmaktadır. Güneşi seven, dayanıklı ve uzun ömürlü olan aloe verayı yatak odanızda uygun bir köşede konumlandırarak uyku kalitenizi artırabilirsiniz. Çok fazla su sevmeyen bu bitkinin toprağının hafif nemli olması bitkinin bakımı için yeterli olacaktır!

Lavanta

Kokusu ve görüntüsüyle pek çok yerde kullanılan lavanta özellikle uykusuzluk çekenlere tavsiye edilen bitkilerin başında gelmektedir. Bilimsel çalışmalarda da lavantanın içerdiği maddelerin stres ve gerginliği azaltmada etkili olduğu görülmüştür. Özellikle lavanta yağının yatak odalarında kullanılması uyku kalitesini artırdığı için uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Kan ve nabzın basıncını düşüren lavanta huzursuzluğun önüne geçmede yardımcıdır. Yatak odasına koyulan lavanta daha iyi bir uykuya kapı açacaktır.

Yasemin

Sağlık açısından şifa kaynağı olan bir diğer bitki de yasemindir. Uzun yıllardır alternatif tıpta iyileştirici gücünden faydalanılan yasemin, yapısıyla ve hoş kokusuyla uyku problemi yaşayanlara yardımcı olur. Çayı da sıklıkla tavsiye edilen yaseminin sakinleştirici, yatıştırıcı özelliği bulunmaktadır. Bulunduğu yerdeki bakterilerin oluşumu engelleyerek daha temiz bir ortamın oluşmasını sağlar.

Paşa Kılıcı

Halk arasında paşa kılıcı olarak bilinen “sansevieria” bitkisi bulunduğu ortamdaki karbondioksidi oksijene dönüştürür. Solunum ve bağışıklık sistemine fayda sağlayan, uykuyu kaliteli hâle getiren paşa kılıcı, yatak odasında bulundurulması gereken bitkiler arasındadır. Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitkiyi gölge bir noktaya bırakıp haftada birkaç kez sulamanız yeterli olacaktır.

Yatak odalarınızda kullanacağınız bitkiler kadar kaliteli uyku ekipmanlarının da öneminden bahsetmemiz gerekiyor. Morpho Sleep uyku ekipmanları, modern ihtiyaçlar ve sağlıklı uyku hedefi ile tasarlanmış ve yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiştir.

Morpho Sleep Yatak Modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Bloga dön