Yatak-Baza Uyumu Nasıl Olmalıdır?

Yatak-Baza Uyumu Nasıl Olmalıdır?

Bedensel ve zihinsel açıdan iyi hissetmek için iyi bir uyku olmazsa olmazdır. Beslenme gibi hayati ihtiyaçlardan olan uykunun yeterli ve kaliteli olması oldukça önemlidir. İyi bir uyku için atılacak bazı adımlar hayatımızı büyük oranda kolaylaştırabilir. Bu adımlardan ilki uykuya dair her şeyin konforlu olmasına gösterilecek özendir. Uyunacak odanın ambiyansından temizliğine kadar pek çok şey uykuyu etkiler. Doğal ve sağlıklı bir uykuya erişmek için en önemli kriterlerden biri kişiye uygun yatak seçimidir. Kişinin fiziksel özellik, sağlık gibi kriterlere bakarak kendine en uygun yatağı seçmesi eşsiz bir uyku deneyimine kapı açar! Günümüzde güncel teknolojiyle kaliteli malzemelerden üretilen pek çok yatak çeşidi mevcuttur. Dayanıklı ve doğal malzemelerden üretilen pek çok yatak hijyen açısından da gönül rahatlatır. Morpho Sleep’in titizlikle ürettiği en doğal visco yataklar iyi bir uyku için özenle tasarlanmıştır. Doğru yatağı tercih ederken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de şüphesiz ki yatağı taşıyan bazanın seçimidir. Yatak ve baza uyumsuz olduğunda kaliteli uykuya erişmek pek de mümkün olmayacaktır!

Baza Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Uyku deneyimini eşsizleştirmek için doğru yatağı seçtikten sonra diğer uyku ürünlerine de gereken hassasiyet gösterilmelidir. Yatak çok kaliteli ve kişiye uygun seçilmiş olsa dahi kalitesiz bir yastık iyi bir uykuya engel olabilir! Bu yüzden uykuya dair bütün ürünler kişiye uygun olmalıdır. Bunlardan biri de baza seçimidir. Yeni bir yatak tercihinde genellikle yatak bazayla takım halinde alınır. Tabii bu durum ihtiyaçlara göre değişiklik de gösterebilir. Sektörde pek çok çeşitte baza bulmak mümkündür. Sandıklı baza, havuzlu baza veya karyola bunlara örnektir diyebiliriz. Baza seçiminde en önemli kısım bazanın yatağın formuna zarar vermemesi ve yatakla uyumlu olmasıdır. Yatak ve baza alırken ikisinin de ölçülerine dikkat etmek gerekir. Bazanın ebatlarıyla yatağın ebatları birbiriyle uyumlu olmalıdır aksi takdirde yatak bazadan taşabilir veya bazaya küçük gelebilir.

Kullanıma göre bazalar geniş veya ekstra geniş formda olabilir. Önemli olan sağlam olan dayanıklı malzemelerden üretilen ve kolay açılıp kapanabilen yapıda baza tercih etmektir. Bazı kazaları önlemek adına bazada amortisöre dikkat edilmelidir. Baza her ne kadar geniş olsa da haddinden fazla yükle doldurulmamalıdır. Fazla yük sonucu bazada deformeler meydana gelebilir. Bazanın dış yüzeyi deri, keten gibi farklı kumaşlardan oluşabilir. Baza alırken ihtiyaca uygunluk göz önünde bulundurulmalı ve bazanın kolay temizlenebilir olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca yatak başlığının da yatak ve bazayla uyumlu olması önemlidir. Yatak-baza uyumda bu detaylar iyi bir uykuya zemin hazırlayacaktır! Bu yüzden tüm uyku ürünleri dikkatle ve araştırılarak tercih edilmelidir.

Sizler için hep en iyisini sunmaya özen gösteren Morpho Sleep visco yatak modellerini incelemek için hemen tıklayın!

Bloga dön